cursdeguvernare

miercuri

18 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Zborurile Tarom pe ruta Beirut, suspendate cel puțin miercuri și joi

31 iulie, 2024

Zborurile Tarom de miercuri şi joi către şi dinspre Beirut au fost suspendate, pe fondul agravării tensiunilor din Orientul Mijlociu şi în urma alertei emise de Ministerul român al Afacerilor Externe, dar și de alte guverne, de a evita orice călătorie în această regiune. Compania va decide ulterior, în funcție de evoluția situației din regiune, o eventuală prelungire a supendării.

„Pe fondul agravării tensiunilor din Orientul Mijlociu şi în urma alertei emise de Ministerul Afacerilor Externe de a evita orice călătorie în această regiune, care informează asupra riscurilor de securitate pentru deplasările în Republica Libaneză şi recomandă evitarea oricărei călătorii, compania TAROM informează că suspendă zborurile către/dinspre Beirut în zilele de 31 iulie şi 1 august 2024”, se arată într-un comunicat al companiei.

Continuarea zborurilor cu această destinație depinde de evoluția conflictului Hezbollah – Israel

TAROM recomandă tuturor pasagerilor afectaţi de aceste anulări să contacteze compania pentru reprogramarea călătoriei la o dată ulterioară, fără niciun cost suplimentar. De asemenea, pasagerii au opţiunea de a solicita rambursarea contravalorii biletului de avion.


„Compania urmăreşte evoluţia situaţiei şi informările autorităţilor, pentru siguranţa pasagerilor săi, şi va informa cu privire la statusul curselor programate pentru zilele următoare. Recomandăm pasagerilor să urmărească comunicările oficiale ale companiei şi să ia contact cu echipa TAROM pentru asistenţă”, au mai precizat reprezentanţii TAROM.

Modificările se pot face nu mai târziu de 1 an de la data emiterii biletului de călătorie, precizează TAROM.

Israelul a bombardat periferia Beirutului

Previzibilul atac de răzbunare al Israelului pentru moartea a 12 persoane pe un teren de forbal din Înălțimile Golan a avut loc marți seara, scrie The Washington Post. Cel puțin o persoană a fost ucisă și zeci au fost rănite într-un atac aerian care s-a izbit într-un cartier dens populat din împrejurimile sudice ale Beirutului, capitala libaneză.

Autoritățile israeliene au spus că au vizat și ucis un comandant de top din Hezbollah, influența organizație șiită libaneză, care a autorizat atacul cu rachetă din Înălțimile Golan în weekend.


La momentul publicării articolului însă, nu era clar dacă persoana vizată de atacul israelian, liderul militar al Hezbollah, Fouad Shukr, se număra printre victime.

Beirutul este în alertă de câteva zile în aşteptarea unui atac israelian ca represalii pentru o lovitură asupra localităţii druze Majdal Shams din platoul Golan ocupat de Israel, care a ucis 12 tineri.

Israelul şi SUA au atribuit Hezbollah responsabilitatea pentru atac, dar aceasta neagă orice implicare.

Ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a declarat marţi seara că mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a „depăşit linia roşie”, la scurt timp după „lovitura ţintită” a armatei israeliene asupra unui obiectiv dintr-o suburbie sudică a Beirutului.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: