cursdeguvernare

duminică

15 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Profesorul Alfred Bulai, suspendat până la încheierea anchetei privind acuzațiile de hărțuire sexuală, anunță SNSPA

29 iulie, 2024

UPDATE: Poliţia Capitalei efectuează cercetări într-un dosar ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai, conform unor surse judiciare ale Agerpres.

Poliţiştii Capitalei au demarat investigaţiile, faţă de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, se arată într-o informare a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea funcţiei în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.


****

Informația inițială:

Sociologul Alfred Bulai (foto) va fi retras din poziţia de director al Departamentului de Sociologie și toate activitățile sale didactice vor fi suspendate, până la încheierea anchetei inițiate de Comisia de Etică a universității, după ce mai multe foste studente l-au acuzat de hărțuire sexuală pe sociolog. Anunțul a fost făcut luni de către Rectoratul SNSPA, într-un comunicat ce precizează că instituția are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz.

”Luni, 29 iulie 2024, conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a luat act cu deosebită îngrijorare de acuzaţiile de hărţuire sexuală şi comportament abuziv, aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, formulate în cadrul unei investigaţii jurnalistice publicate recent. SNSPA are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz. Considerăm că un astfel de comportament este inacceptabil şi dăunător mediului academic, punând în pericol siguranţa şi bunăstarea studenţilor noştri”, transmite SNSPA într-un comunicat.


Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris luni site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului.

Contactat de Snoop, Bulai a negat că ar fi cerut vreodată vreunei studente să se dezbrace în cadrul acestor întâlniri individuale.

Un alt profesor universitar acuzat de studente de agresiune sexuală este Ștefan Adam, profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București. Publicația Ropaganism a scris că acesta ar fi trimis unor studente mesaje și fotografii indecente pe rețelele de socializare.

Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, Marian Moiceanu, a declarat pentru sursa citată că problema va fi tratată „prioritar, în vederea stabilirii adevărului și dispunerii de măsuri raportate la acesta, conform prevederilor regulamentelor interne pentru asigurarea continuă și permanentă a unui spațiu academic sigur la UAUIM.”

Comisia de etică a SNSPA a declanșat o analiză urgentă și detaliată a situației

Imediat după apariţia acuzaţiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după consultarea cu preşedintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, şi cu decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, s-a autosesizat şi a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă şi detaliată a situaţiei.

„Comisia va strânge toate probele necesare şi va audia toate părţile implicate pentru a stabili faptele şi va aplica sancţiunile corespunzătoare, dacă se impun. De asemenea, rectorul SNSPA a solicitat domnului decan Cristian Pîrvulescu să convoace, în regim de urgenţă, Consiliul Facultăţii de Ştiinţe Politice, pentru a analiza situaţia. Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziţia de director al Departamentului de Sociologie şi suspendarea participării la activităţile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situaţiei sesizate”, anunţă instituţia de învăţământ.

SNSPA precizează că este dedicată creării unui mediu de învăţare sigur şi incluziv pentru toţi studenţii, profesorii şi personalul administrativ.

”Vom analiza cu atenţie acest caz şi vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura o rezolvare corectă şi transparentă. Este esenţial ca toţi studenţii să se simtă respectaţi şi protejaţi în timpul studiilor la SNSPA. Considerăm inacceptabile acţiunile care pot încălca demnitatea şi integritatea studenţilor noştri. Vom colabora cu toate părţile implicate pentru a elucida acuzaţiile şi a lua măsurile adecvate, conform regulamentelor interne şi legislaţiei în vigoare”, precizează SNSP.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Creșterea salariului mediu brut pe economiei a fost alimentată de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: