cursdeguvernare

vineri

4 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

TAROM – contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8 – o aeronavă cu probleme

3 iulie, 2024

Compania TAROM a anunţat miercuri semnarea contractului de leasing pentru achiziţia a două aeronave Boeing 737 MAX 8, cu CDB Aviation, subsidiara irlandeză a CDB Financial leasing Co., Ltd.

Cele două aeronave fac parte din procesul de modernizare a flotei TAROM şi vor fi livrate în perioada decembrie 2025 – ianuarie 2026, anunță compania.

”Noile aeronave Boeing 737 MAX 8 vor avea o capacitate de 189 de locuri şi vor contribui la standardizarea flotei TAROM, permiţând atât oferirea unor servicii de calitate superioară călătorilor, cât şi o reducere semnificativă a costurilor de operare ale companiei”, precizează Tarom.


„Colaborarea cu CDB Aviation susţine planurile noastre pentru modernizarea flotei TAROM, iar cele două aeronave Boeing 737 MAX 8 ne vor ajuta să creştem eficienţa operaţională şi să oferim pasagerilor noştri o experienţă de zbor superioară. Apreciem expertiza şi sprijinul partenerului nostru pentru această investiţie, o parte importantă a planului de dezvoltare, în care modernizarea flotei este un element cheie pentru îmbunătăţirea performanţei comerciale şi a perspectivei de creştere. Aşteptăm cu nerăbdare să le introducem în programul nostru de zbor,” a declarat Costin Iordache, director general al TAROM.

737 MAX, o aeronavă cu probleme

În ultimele luni, lumea a fost martora unei succesiuni de incidente în care au fost implicate aeronave Boeing 737 MAX, inclusiv pierderi de părți ale caroseriei în timpul zborului și diverse probleme mecanice.

Ultimul incident s-a produs săptămâna trecută, când un 737 MAX aparținând Korean Air a trebuit să se întoarcă din drum și să aterizeze de urgență din cauza unei probleme la sistemul de presurizare.

Cel mai spectaculos incident s-a produs pe 5 ianuarie, când un 737 MAX 9 al Alaska Airlines și-a pierdut o ușă în zbor, la o altitudine de 5.000 metri. După incident, FAA a consemnat la sol avioanele MAX 9 timp de câteva săptămâni, a împiedicat Boeing să crească ritmul de producţie al avioanelor MAX şi i-a ordonat să elaboreze un plan cuprinzător pentru a aborda ”problemele sistemice de control al calităţii”, în termen de 90 de zile.

(Citește și: ”Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei a suspendat zborul avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spațiul UE”)


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: