cursdeguvernare

joi

3 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Premierul, promisiuni pentru serviciile de ambulanță: Noi autospeciale și angajări

19 februarie, 2024

Guvernul promite noi autospeciale medicală și de resursă umană pentru serviciile de ambulanță, precum şi finalizarea proiectului legii salarizării publice, conform unui comunicat transmis de Executiv după întâlnirea pe care premierul Marcel Ciolacu a avut-o luni cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” și ai conducerii acestor unități.

Sindicaliștii, afiliația la Blocul Național Sindical (BNS), au solicitat:

  • stabilirea procentelor de creşteri salariale în sistemul de sănătate, respectiv serviciile de ambulanţă pe anul 2024 şi finalizarea proiectului de lege al salarizării unitare din unităţile bugetare
  • noi achiziții de ambulanțe – parcul auto se află într-o situație dezastruoasă, din cauza încetării încheierii de contracte subsecvente pe anii 2020 – 2021 – 2022, conform Acordului-cadru 2019-2022. 
  • modificarea normativului de personal în serviciile de ambulanţă și angajări, pentru a putea onora solicitările populației.

Vor fi scoase la concurs 360 de posturi, în prima fază

„Astfel, acest serviciu medical va fi dotat cu noi ambulanţe, procedura de achiziţie publică fiind deja iniţiată, demers ce vine ca răspuns la una dintre necesităţile pregnante transmise de reprezentanţii sindicatului”, se spune în comunicat.


De asemenea, premierul a declarat că pot fi organizate concursuri pentru ocuparea unui număr de 360 de posturi vacantate în cursul anului trecut.

Pentru posturile vacantate în acest an pot fi organizate concursuri fără a mai fi nevoie de aprobarea acestui demers prin Memorandum al Guvernului, conform comunicatului.

„Intervenţiile rapide şi profesioniste ale serviciului de ambulanţă salvează vieţi şi protejează sănătatea oamenilor. Guvernul acordă întreaga atenţie şi sprijin personalului medical. Vom colabora foarte aproape pentru ca acest serviciu să beneficieze de noi ambulanţe, de resursa umană de care are nevoie, precum şi de adaptarea cadrului legislativ”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Actualizarea legislație ce reglementează funcționarea și organizarea serviciilor de ambulanță

În perioada imediat următoare Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” va comunica Guvernului informaţiile care argumentează solicitările necesare pentru actualizarea cadrului legislativ de organizare şi funcţionare.


„Premierul şi echipa guvernamentală, împreună cu sindicatul, s-au angajat să aibă cât mai repede posibil o nouă întâlnire, după coordonarea tuturor acestor date, la care să participe specialişti cu experienţă aplicată care pot contribui la conturarea în detaliu a modificărilor necesare”, se arată în comunicat.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: