1 aprilie, 2020

Institutul Național Cantacuzino, fostul producător de vaccinuri din România, participă la unul dintre cele 18 proiecte de cercetare privind coronavirusul pe care Comisia Europeană le finanțează cu un buget total de 48,5 milioane de euro.

În cele 18 proiecte sunt implicate 140 de echipe de cercetare din Europa, iar Institutul Național de cercetare-dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino este partener într-un consorțiu condus de Franța și având titlul I-MOVE-COVID-19.

Proiectul, informează Ministerul român al Cercetării, are ca obiectiv obținerea de “informații epidemiologice și clinice cu privire la pacienții cu COVID-19, precum și informații de virusologie despre SARS-CoV-2, prin:

  • (a) furnizarea unei platforme de supraveghere flexibilă (adaptabilă situației epidemiologice)
  • (b) studii de cercetare
  • (c) evaluarea intervențiilor de sănătate publică (de exemplu, vaccinare, antivirale), pentru a contribui la baza de cunoștințe, a ghida managementul pacienților și a asista răspunsul asupra sănătății publice.

“Acest lucru va fi realizat prin adaptarea și extinderea rețelei de supraveghere a gripei (I-MOVE) existentă, pe termen lung, la nivel european, pentru a include COVID-19. Rețeaua include rețele de îngrijire primară, spitale și centre naționale/laboratoare de referință din 10 țări din regiunea europeană OMS. România este reprezentată de Institutul Național de cercetare-dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino”, explică Ministerul Cercetării.

Comisia Europeană a anunțat un nou proiect în cadrul apelului de urgență pentru cercetarea în cazul COVID-19. Astfel, numărul proiectelor crește la 18, cu un buget total de 48.5 milioane de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare.

Proiectul nou selectat de Comisia Europeană, denumit HG nCOV19 și coordonat de o companie irlandeză (Hibergene Diagnostics), are ca obiectiv dezvoltarea unui test de diagnostic molecular rapid pentru coronavirus. Din consorțiul condus de irlandezi fac parte patru echipe de cercetare, din China, Irlanda, Italia și Marea Britanie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: