16 iunie, 2017

O echipă formată din studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a obținut, săptămâna trecută, premiul ,,The Airbus Safran Launchers”, la competiția ,,Student Aerospace Challenge”, organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA).

Echipa este formată din Sebastian Milu-Vaidesegan – anul IV (lider), Mihnea Gall – anul III, Monica Manole – anul IV, Sorin Păun – anul IV, Monica Ungureanu – anul IV, coordonată de către profesorii Grigore CICAN și Alina BOGOI.

Proiectul realizat de către echipa UPB ar putea fi implementat, însă doar la nivelul Agenției Spațiale Europene, nu şi al României.


Competiția are ca scop identificarea tinerelor talente din domeniu,  cărora le oferă adesea oferte de angajare, și a unor proiecte cu potențial de aplicare.

Studenții români au prezentat un proiect de modificare a unui motor de lansator, proiect pentru implementarea căruia va fi nevoie de cel puțin cinci milioane de euro.

România este membru deplin al ESA din 2011 și în această calitate contribuie deja financiar la programele ESA, iar numeroși absolvenți ai facultății de profil din cadrul UPB lucrează ca cerectători la Agenția sau companii ce colaborează cu instituția europeană.

În ultimii cinci ani, mai mulți furnizori importanți ai ESA (GMV, Deimos, HPS), și-au deschis filiale în România.


„Acest premiu răsplătește pasiunea și creativitatea studenților noștri, dar și performanța și tradiția școlii românești de inginerie aerospațială. Am mai luat premii similare anii trecuți și am putea lua și mai multe, dacă tinerii noștri și-ar învinge timiditatea de a se înscrie în astfel de competiții. În întreaga istorie a aviației și a cuceririi spațiului, românii au performat, începând cu Traian Vuia la Montesson, în 1906, Henri Coandă la Paris, în 1910 și cu Aurel Vlaicu la Aspern, Austria, în 1912. Acum exact 105 ani, într-o competiție internațională de prim rang, Aurel Vlaicu câștiga 5 premii pentru evoluțiile avionului conceput și construit de el, Vlaicu II. Dedicăm premiul studenților noștri de astăzi, memoriei acestor pionieri ai aviației și astronauticii românești” a declarat decanul Facultății de Inginerie Aerospațială, Octavian Thor Pleter.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: