joi

25 aprilie, 2024

16 ianuarie, 2020

Numărul download-urilor de aplicaţii mobile a crescut anul trecut, la nivel global, cu 6% faţă de 2018, ajungând la 204 miliarde. Acestea au generat 120 miliarde de dolari, sumă de peste două ori mai mare decât cea din 2016.

Aplicaţiile mobile s-au bucurat de o nouă creştere a numărului de download-uri pe ambele platforme majore, App Store şi Play Store, conform raportului anual realizat de App Annie, citat de News.ro.

În medie, un utilizator a petrecut anul trecut 3,7 ore pe zi folosind aplicaţii mobile.


Aplicaţiile au generat în 2019, prin toate formele de achiziţie disponibile utilizatorilor, de la cumpărarea aplicaţiilor la micro tranzacţii, 120 de miliarde de dolari.

Jocurile rămân aplicațiile pentru care utilizatorii plătesc cei mai mulţi bani – 72% din veniturile totale de anul trecut provin din acest segment.

Pentru aplicaţii, subscripţia a devenit cea mai bună metodă de creştere a veniturilor, o variantă care încearcă să convingă utilizatorul să plătească un abonament lunar în locul unui preţ unic de achiziţie.

App Annie se aşteaptă ca anul acesta, veniturile totale ale dezvoltatorilor (cheltuielile utilizatorilor plus reclame) să ajungă la 380 miliarde de dolari.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: