sâmbătă

25 iunie, 2022

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 octombrie, 2021

Comitetul pentru programul Europa Digitală a stabilit bugetul și programul de lucru ale Centrelor  Europene de Inovare Digitală (EDIH) pe următorii trei ani.

La nivel naţional, în urma evaluării realizate în 2020, 12 centre de inovare digitală din cele 8 regiuni ale ţării au fost selectate să participe la competiţia europeană pentru a deveni membre ale reţelei EDIH. Primul apel este programat pentru luna noiembrie 2021, iar în cazul în care aplicaţiile vor îndeplini condiţiile tehnice, contractele de finanţare vor fi semnate în cursul anului 2022.

„Adoptarea programului de lucru reprezintă un pas esenţial pentru atingerea obiectivelor incluse în Programul Europa Digitală, stabilind un calendar al activităţilor şi bugetul necesar. Comisia Europeană va pune la dispoziţie 321,2 milioane euro pentru înfiinţarea unei reţele europene de centre de inovare digitală, care să sprijine sectorul public şi mediul privat în procesul de tranziţie către o economie digitalizată la cel mai înalt nivel. Peste 14 milioane de euro vor reveni centrelor din România.


Având în vedere impactul major pe care centrele de inovare digitală îl vor avea în accelerarea tranziţiei digitale, este important ca reţeaua europeană să fie înfiinţată rapid astfel încât centrele de inovare digitală să îşi înceapă activitatea şi să poată oferi servicii utile pentru companii şi instituţii publice”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sprijinul financiar oferit prin Programul Europa Digitală pentru centrele de inovare digitală din România ajunge la un total de 14,5 milioane de euro pentru primii 3 ani. Această finanţare va putea fi completată prin Programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021 – 2027 (POCIDIF), care va fi aprobat de Comisia Europeană în perioada următoare.

Structura care va susţine centrele de inovare digitală se va numi Acceleratorul de Transformare Digitală și, pentru crearea acesteia, au fost alocate alte 4 milioane de euro.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: