vineri

5 august, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 aprilie, 2020

Interconectarea bazelor de date, schimbul de informații și date între instituții, comunicarea digitală cu cetățenii – toate sunt necesități care s-au acutizat în ultima perioadă, odată cu criza COVID 19. Agenția pentru Digitalizarea României este instituția care trebuie să vină cu soluții. Despre noutățile și măsurile pregătite pe termen scurt și mediu a vorbit joi, 9 aprilie Sabin Sărmaș, președintele instituției, la  VIDEO conferința „CoronaDigitalizareaSoluții de accelerare a interacțiunii online  dintre stat și  companii” a fost organizată de CursDeGuvernare.ro, în parteneriat cu CIO Office din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Evenimentul, cu 15 speakeri de marcă și aproape 3 ore de dezbatere a fost transmis în direct pe CursDeGuvernare.ro și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CursDeGuvernare.ro/.

„După ani buni, am reușit să reglementăm obligativitatea instituțiilor să primească și să răspundă pe cale electronică. Este o schimbare fundamentală a relației stat-cetățean, e un pas mare pe care l-am reușit. Mai venim cu alte măsuri, nu vrem să mutăm cozile de la ghișee la furnizorii de servicii de încredere, vom emite norme pentru simplificarea emiterii de semnătură electronică. Am pus la dispoziție o platformă pentru serviciile mult solicitate în această perioadă, de tipul cererilor șomaj tehnic.”, a spus Sabin Sărmaș la conferința din 9 aprilie.


O problemă importantă despre care au transmis întrebări mai multe persoane ce au urmărit evenimentul a fost plățile către și din trezorerie. Sărmaș a precizat că lucrează, împreună cu ANAF, la o metodă pentru a introduce plățile către trezorerie tot prin ghișeul.ro.

„În momentul acesta lucrăm la mecanisme de autentificare electronică pentru mare parte a cetățenilor din România, care va recupera ani de rămânere în urmă. Lucrăm și să creștem interoperabilitatea, pentru a crește calitatea serviciilor publice din România.”, a mai precizat președintele ADR.

Sărmaș a explicat că strategia pe care o aplică, în linie cu cea prezentată de structura de coordonare de la guvern – CIO Office – este „să lăsăm mediul privat să vină către noi, cu propuneri, iar noi să constatăm dacă alegem sau nu soluția, dacă aceasta se potrivește sau nu. Sunt un mare ”fan” a reutilizării de soluții, ne gândim să integrăm toate serviciile de autentificare care există în România.”, a spus acesta.

Prezentarea VIDEO integrală a lui Sabin Sărmaș:


Conferința VIDEO integrală și cele mai importante declarații de la fiecare dintre cei 15 speakeri pot fi găsite aici: https://new.cursdeguvernare.ro/live-joi-ora-15-30-video-conferinta-coronadigitalizarea-solut%cc%a6ii-de-accelerare-a-interactiunii-online-dintre-stat-si-companii.html

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: