duminică

7 august, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 aprilie, 2020

Peste 40% din personalul Agenției Națională de cadastru și Publicitate Imobiliară lucrează, în prezent, în regim de telemuncă. Temporar, accesul este restricționat în sedii, dar cererile sunt primite exclusiv online. Despre aceste modificări dar și alte noutăți în direcția digitalizării ANCPI în relația cu companiile și persoanele fizice a vorbit joi, 9 aprilie, Laurențiu Blaga, președinte-director general, la VIDEO Conferința online „CoronaDigitalizareaSoluții de accelerare a interacțiunii online  dintre stat și  companii” organizată de CursDeGuvernare.ro. Dezbaterea a durat aproape 3 ore, 15 speakeri din cele mai importante instituții publice și din mediul privat au vorbit despre fenomenul acestui moment: #CoronaDigitalizarea.

Președintele ANCPI a declarat că evoluția evenimentelor obligă la creșterea rapidă a gradului de digitalizare. Privind solicitările de extrase, acestea pot fi realizate onlone, principala platformă de plăți e-Payment. Cel mai accesat este extrasul de carte funciară, care poate fi obținut online, cu un cost de 20 de lei, față de 25 lei, cât se plătește la ghiseu.

„O altă aplicație importantă este e-Terra, unde soluționăm cererile pe flux de lucru clar stabilit. Am îmbunătățit recent sistemul e-Terra și putem lucra de la distanță, la fel ca de la birou.”, spune Laurențiu Blaga.


Acesta spune că., în prezent, notarii, persoanele fizice autorizate să execute lucrări de cadastru și executorii judecătorești au primit parolă și user, intră direct și depun cereri online. „Este o chestiune de zile să extindem sistemul și la alte categorii de utilizatori.”, a mai explicat președintele ANCPI.

VIDEO Prezentarea integrală a președintelui ANCPI, susținută alături de Dana Spiroiu, director general adjunct, ANCPI:

Descărcați AICI (link) prezentarea (pdf).


Conferința VIDEO integrală și cele mai importante declarații de la fiecare dintre cei 15 speakeri pot fi găsite aici: https://new.cursdeguvernare.ro/live-joi-ora-15-30-video-conferinta-coronadigitalizarea-solut%cc%a6ii-de-accelerare-a-interactiunii-online-dintre-stat-si-companii.html

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: