vineri

5 august, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2020

Asociația pentru Plăți Electronice din România, pe baza experienței ultimilor 9 ani de Ghișeul.ro, dezvoltă un proiect care ar putea rezolva cam toate necesitățile relației digitale între oameni, companii și instituțiile statului.  George Anghel, director executiv APERO a vorbit despre proiectul ConnectX la VIDEO CONFERINȚA din 9 aprilie „CoronaDigitalizareaSoluții de accelerare a interacțiunii online  dintre stat și  companii” organizată de CursDeGuvernare.ro, în parteneriat cu CIO Office din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Dezbaterea a fost transmisă online, în direct pe CursDeGuvernare.ro și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CursDeGuvernare.ro/

„CONECT X va fi un proiect național -prima magistrală digitală; România va avea o platformă cu zeci de aplicații interconectate, interoperabile, care vor conecta toate instituțiile statului cu cetățenii, cu firmele, cu ONG-urile, absolut totul într-o experiență cloud cu toate măsurile de compliance – precum protecția datelor”


Potrivit lui George Anghel, va fi prima infrastructură care va conecta oameni și instituții; primul spațiu privat virtual în care avem la dispoziție toate instrumentele de lucru, documente colaborative, transfer de fișiere, platformă de semnare calificată direct în browser, secțiuni declarații și cereri adresabile tuturor instituțiilor din România, la toate cele 13.200 existente.

„Va exista o zonă de agregare a informațiilor din toate instituțiile care sunt în sistem. Va fi interconectare cu ghișeul.ro. Training-ul și suportul se fac online”, a mai spus George Anghel. Acesta a menționat că o instituție poate fi conectată în mai puțin de o zi, astfel încât să fie în legătură cu toți ceilalți.

„Este bine că acum avem reglementări, că putem transmite electronic, dar trebuie să fim atenți, să nu experimentăm. În administrație, cel mai important este să oferim servicii de calitate. Misiunea digitalizării nu este să dăm oameni afară, ci să facem lucrurile mai bine. Să optimizăm și să dăm funcționarilor timp să își îndeplinească misiunea: oferirea unor servicii publice de calitate”, a mai spus directorul executiv APERO.

VIDEO – Prezentarea integrală a lui George Anghel:


Conferința VIDEO integrală și cele mai importante declarații de la fiecare dintre cei 15 speakeri pot fi găsite aici: https://new.cursdeguvernare.ro/live-joi-ora-15-30-video-conferinta-coronadigitalizarea-solut%cc%a6ii-de-accelerare-a-interactiunii-online-dintre-stat-si-companii.html

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: