sâmbătă

6 august, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 aprilie, 2020

Daniel Ifrim, director IT la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a vorbit joi, 9 aprilie, despre procesele de lucru în mediul electronic, acceptarea documentelor online și integrarea electronică a unor informații cu alte instituții precum ANAF, ANCPI, APIA. Sunt foarte importante pentru că toată povara administrativă pusă unui beneficiar nu făcea altceva decât să întârzie procesul de absorbție.

Prezentarea, la VIDEO Conferința ONLINE „CoronaDigitalizareaSoluții de accelerare a interacțiunii online  dintre stat și  companii”, organizată de CursDeGuvernare.ro, în parteneriat cu CIO Office din cadrul Secretariatului General al Guvernului, transmisă în direct pe CursDeGuvernare.ro și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CursDeGuvernare.ro/


Ifrim a explicat că pregătirea pentru servicii digitale a începit la AFIR încă din 2014, când au reușit să dezvolte o primă aplicație pe infrastructură cloud, astfel încât să fie deblocate problemele ce existau legat de depunerea dosarelor de finanțare.

În prezent, și achizițiile în cadrul proectelor se derulează online. „Toți participanții văd ofertele online, pot depune contestații și pot aplica online. Printr-o aplicație pot să-și achiziționeze utilaje, echipamente fără să mai parcurgă procedura clasică de achiziție care este destul de birocratică. Dacă ei își identifică un utilaj în acea bază de date, se încadrează într-un anumit interval de preț, pot achiziționa direct, fără alte documentele suplimentare. Și furnizorii se pot înscrie în această aplicație și să vândă aceste echipamente către beneficiari.”, a explicat Directorul IT al AFIR.Acesta a mai explicat că sunt foarte importante integrările făcute de-a lungul timpului cu instituții ale statului cum ar fi ANAF, ANCPI, APIA. „Sunt foarte importante pentru că toată povara administrativă pusă unui beneficiar nu făcea altceva decât să întârzie procesul de absorbție.”

El a mai spus că nivelul de digitizare de la nivelul AFIR permite derularea tuturor fluxurilor de lucru ale agenției în mediul online.

„Avem 70% din personal care lucrează de la domiciliu. Utilizăm de aproximativ trei ani semnătura electronică. Am încercat pentru acele zone unde sistemul informatic nu acoperea toate fluxurile digital să punem la dispoziție niște servicii care au devenit funcționale de acum două săptămâni astfel încât toți beneficiarii de fonduri europene să poată transmită electronic documentele necesare avizării și agenția să le poată face plățile ulterior în baza acestora.”, a spus Daniel Ifrim.


Prezentarea VIDEO integrală a lui Daniel Ifrim:

Conferința VIDEO integrală și cele mai importante declarații de la fiecare dintre cei 15 speakeri pot fi găsite aici: https://new.cursdeguvernare.ro/live-joi-ora-15-30-video-conferinta-coronadigitalizarea-solut%cc%a6ii-de-accelerare-a-interactiunii-online-dintre-stat-si-companii.html

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: