fbpx
sâmbătă

16 octombrie, 2021

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Studiu Ipsos: Cum se raportează europenii la tehnologia 5G

19 ianuarie, 2021

România face parte din eșalonul țărilor favorabile, înregistrând o părere negativă la 11 păreri pozitive cu privire la 5G, se arată într-un studiu IPSOS realizat pentru Asociația Europeană a Operatorilor de Rețele de Telecomunicații (ETNO).

Din ”grupul favorabil” mai fac parte state precum Spania (15 păreri pozitive la una negativă), Portugalia (14 la 1), Cehia (10 la 1), Suedia (8 la 1), Grecia (8 la 1), Polonia (7 la 1), Finlanda (7 la 1), Marea Britanie (7 la 1).

La capătul opus al scalei sunt țări cu o proporție mult mai scăzută de păreri pozitive versus păreri negative, și anume: Austria (4 la 1), Bulgaria (4 la 1), Franța (3 la 1), Irlanda (3 la 1), Estonia (3 la 1), Slovacia (3 la 1), Ungaria (3 la 1), Slovenia (3 la 1), Elveția (2 la 1), Belgia (2 la 1).


Implementarea 5G a generat îngrijorări, controverse și chiar rezistență în rândul unei părți a cetățenilor Europei. Acest studiu și-a propus să ofere un tablou real al opiniilor curente cu privire la această nouă tehnologie.

Studiul Ipsos arată că e încă prea devreme pentru cetățenii Europei să renunțe la miturile cu privire la 5G, chiar dacă nu prea mai cred în ele. Cu toate că aproape toți cetățenii Europei (96%) spun că au auzit de 5G, doar un european din patru (24%) spune că știe ce înseamnă 5G.

La nivel european, părerile pozitive despre 5G reprezintă 54% din totalul opiniilor exprimate, iar părerile negative – doar 10%. O pondere semnificativă, de 36% o au cei care încă nu consideră că știu suficient de multe lucruri încât să își fi format deocamdată o părere.


Atât gradul de cunoaștere, cât și părerea pozitivă despre 5G se înregistrează într-o proporție mai mare în rândul tinerilor (respondenți cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani), iar părerea pozitivă evoluează direct proporțional cu gradul de cunoaștere.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Principalele concluzii ale studiului:

Studiul a fost realizat în octombrie 2020 pe un eșantion de 7.350 de respondenți din panelul Ipsos, cu vârste între 18-65 de ani, din 23 de țări. Țările participante la studiu sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...