luni

5 decembrie, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 decembrie, 2019

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi Casa Naţională de Pensii vor fi conectate, de la 1 ianuarie 2020, cu REVISAL, baza cu datele tuturor angajaților din România, gestionată de Inspecţia Muncii, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Toate aceste instituții se află în subordinea Ministerului Muncii, iar această conectare se face pentru a diminua birocrația agențiilor ce primesc acum acces direct la REVISAL

Conectarea face posibilă eliminarea numeroaselor documente obligatorii pentru diverse beneficii sociale, precum salarizarea din ultimele 12 necesară la dosarul pentru indemnizația de creștere a copilului.


„Am semnat un Ordin pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Naţională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România gestionată de Inspecţia Muncii. Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizaţie, pensie, ajutor de şomaj să meargă personal după diferite adeverinţe sau să aştepte ca o instituţie să îi comunice alteia diferite informaţii”, a anunțat ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Toate instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii vor lua, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situaţia solicitantului, direct din REVISAL, astfel încât beneficiarii nu se vor mai deplasa  pentru a aduna documentele pentru dosarul pentru șomaj, de exemplu.

Este nevoie de pasul următor – acces la REVISAL și pentru alte instituții

Acesta este doar un pas spre interconectarea instituțiilor din România.

Acces la REVISAL așteaptă și INS, care dorește să aibă situația exactă a salariaților, nu să se bizuie pe anchetele făcute în întreprinderi și gospodării.


O bază de date detaliată, poate furniza, de asemenea, informații despre evoluția absolvenților, astfel încât s-ar cunoaște exact evoluția în carieră, pe intervale de timp și, mai ales, specializări de studii.

De exemplu, în cazul medicilor am afla câți dintre rezidenți s-au angajat în sistemul public, câți în sistemul privat, câți lucrează în alt domeniu decât cel în care s-au pregătit sau câți au dispărut, plecând probabil în străinătate. În moemntul de față, nicio autoritate din România nu are aceste date exacte.

Statisticile rezultate vor putea fi folosite pentru politici sociale și reglarea rapidă a unor mecanisme ce se dovedesc a nu avea eficiența scontată în momentul introducerii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: