România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

11 iunie, 2021

Ohad CohenOhad Cohen, comisar pentru comerţ şi directorul Administraţiei de Comerţ Exterior din Ministerul israelian al Economiei, este de părere că forța de muncă înalt calificată reprezintă un punct forte pentru economia României, dar și că dacă ar fi om de afaceri ar investi în industria de software din țara noastră.

”Cred că în industria software, cu siguranţă. Pentru că pandemia Covid-19 ne-a arătat că toţi putem lucra de acasă, că nu e nevoie de imobiliare, să mobilizezi oamenii, oamenii pot lucra de oriunde. Deci dacă au un software potrivit, protocoalele potrivite şi mijloacele potrivite, nu trebuie să mişti oamenii şi să le plăteşti costuri de transport. Poţi lucra de unde eşti”, a declarat Ohad Cohen într-un interviu pentru Agerpres.

În opinia sa, în România există oameni foarte bine pregătiţi în acest domeniu. În plus, industria software ”nu are nevoie de teren, de apă, de clădiri, ci de oameni, de creierul uman”.


”Cred că acest capital uman care există în România şi capabilităţile de aici şi sistemul educaţional de calitate care există în România, împreună cu experienţa israeliană, împreună putem face o combinaţie foarte bună”, a declarat oficialul israelian.

Un alt punct forte pentru România l-ar putea reprezenta, în opinia sa, agricultura.

”Noi aducem foarte multe produse agricole din România şi cred că şi aici este loc de colaborare, să vedem cum putem aduce împreună capabilităţile din România şi cele din Israel, pentru a putea face proiecte comune şi a creşte productivitatea”, a precizat Ohad Cohen.

El a menționat că un alt aspect care face România atractivă pentru investitori este apartenența la Uniunea Europeană și garanțiile pe care le aduce aceasta.


”Chiar dacă sunteţi o ţară mică, aveţi acces la o piaţă foarte mare. În ciuda faptului că mai aveţi unele restricţii, nu sunteţi atât de liberi pe cât aţi vrea să fiţi, per total, ca o persoană străină, pot spune că acesta este un avantaj. Faptul că România face parte din UE conferă aceleaşi standarde europene de stabilitate, cadru legal în multe domenii, iar, pe de altă parte, vă oferă flexibilitatea ca, acolo unde nu există standarde de la Bruxelles, să puteţi face ceva pentru a creşte atractivitatea României”, a comentat Ohad Cohen.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: