luni

8 august, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 decembrie, 2019

Ioan Sabin Sărmaș, consilier local la primăria Cluj Napoca, a fost numit, miercuri, în funcția de președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României (AADR), decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

Agenția se afla în subordinea Ministerului Comunicațiilor, acum comasat cu Ministerul Transporturilor. AADR are rolul de a opera sistemele informatice de la nivel național, destinate guvernării electronice. Mai precis, are în gestiune sistemul e.licitatie.ro (SEAP – sistemul electronic de achiziții publice); autorizatiiauto.ro (SAET – sistemul pentru atribuirea electronică a autorizațiilor de transport internațional, rutier, de marfă, și pentru atribuirea traseelor de transport); ghiseul.ro (SNEP – sistemul național electronic de plata cu cardul a taxelor și impozitelor); edirect.e-guvernare.ro (PCUe – punctul de contact unic electronic).

Având în vedere că ministerele s-au comasat, există un plan de organizare și pentru această structură importantă, care ar urma să devină Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). În noua variantă, ADR va funcționa ca entitate de sine stătătoare, păstrând același rol, cu sarcina specifică de a implementa politicile de digitalizare din sectorul public, perspectivă care va conduce la o reală conexiune/relaționare cu autoritățile locale.


Potrivit publicației locale Actual de Cluj, Sabin Sărmaș are 34 de ani, este membru în PNL Cluj. După decizia de a fi ”transferat” la București, a demisionat din calitatea de consilier local. Absolvent al UTCN, este IT-ist de profesie și deține o firmă de servicii de software development (Cicada Technologies).


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: