sâmbătă

21 mai, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Greii business-ului românesc, în arenă cu unicornii de mâine – o discuție ”pe bune” despre antreprenoriat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 aprilie, 2021

Șapte oameni de afaceri de top participă marți, 27 aprilie, la cel mai mare eveniment de business din România adresat ”Generației Z” (16 – 24 de ani): Ediția de primăvară a Tinerii în Arenă aduce față în față între orele 18:00 – 20:00 antreprenori de succes, investitori și tineri interesați să-și deschidă propria afacere – eveniment la care cursdeguvernare.ro este partener media.

”Tinerii în Arenă” este un eveniment online cu participare gratuită, desfășurat de către echipa ”Vreau să fiu Antreprenor” și Insights și este un proiect Romanian Business Leaders. Potrivit comunicatului organizatorilor, șapte tineri selectați din cei 1.500 înscriși în proiect vor avea în cadrul evenimentului de marți o discuție “pe bune” despre antreprenoriat cu Cristina Bâtlan, Camelia Șucu, Dragoș Petrescu, Dragoș Anastasiu, Cristian Onețiu, Felix Pătrășcanu și Bogdan Micu.

Ce se întâmplă la ”Tinerii în Arenă”?

În lunile trecute, 15 tineri din toată țara au fost selectați pentru a trece printr-un program de mentorat de o lună și jumătate, urmând ca pe 27 aprilie 7 dintre aceștia să își prezinte ideea de afacere în fața antreprenorilor experimentați pentru a primi sprijinul acestora.


Echipele din program sunt formate din liceeni și studenți din diferite regiuni geografice ale României, din zona urbană și cea rurală. Ideile de business sunt foarte diverse, cuprinzând industrii și segmente precum HoReCa, servicii precum agregatoare de oferte, curățenie sau marketplace-uri, educație, consultanță de modă sau siguranță. Ideile participante în program pot fi văzute aici și chiar votate pentru premiul publicului.

Evenimentul LIVE de pe 27 aprilie are 3 părți: în prima parte, fiecare din cei 7 antreprenori va demitiza un aspect legat de antreprenoriat într-o pastilă concentrată de informație, în 3 minute. Subiectele cuprind începutul în business, frica de eșec sau cum arată de fapt viața unui antreprenor. În a doua parte a evenimentului, cei 7 tineri vor veni să își prezinte ideile de business în fața antreprenorilor pentru a obține de la aceștia sprijin și mentorat, în schimbul cărora vor oferi un procent din afacerea lor. În cea de-a treia parte, tinerii vor avea oportunitatea de a se conecta direct cu antreprenorii, având șansa de a le adresa întrebări în cadrul unor discuții private cu ei.

Cine sunt cei 7 antreprenori experimentați?

Misiunea celor 7 oameni de afaceri în cadrul evenimentului va fi aceea de a împărtăși din realitatea vieții de antreprenor și a da aripi ideilor noii generații. Participanții sunt:

  • Dragoș Petrescu este unul dintre cei mai importanți oameni din industria HoReCa și fondator al Grupului City Grill, cel mai mare lanț românesc de restaurante;
  • Dragoș Anastasiu este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri români și președintele grupului Eurolines, cel mai important exit din România în industria de transporturi;
  • Cristian Onețiu este co-fondatorul celei mai mari companii de vânzări directe din România și fondator al programului Scale-up 1000;
  • Cristina Bâtlan este fondatoarea brandului Musette, un brand global de pantofi și genți;
  • Felix Pătrășcanu este co-fondatorul Fan Courier, lider pe piața serviciilor de curierat din România
  • Camelia Șucu este antreprenor în serie și co-fondatoarea Mobexpert, cea mai mare companie autohtonă de profil, din care a făcut exitul în 2007
  • Bogdan Micu este antreprenor în serie cu o cifra cumulată de afaceri de 1,5 miliarde de euro

„Cred că, dacă îi ajutăm pe tineri să învețe din reușitele, dar și din greșelile noastre, mediul antreprenorial de mâine va fi mult mai sănătos, iar afacerile dezvoltate de ei mult mai solide” – a declarat Dragoș Anastasiu, antreprenor și investitor la ”Tinerii în Arenă”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Înscrierile la eveniment sunt gratuite pe linkul ACESTA. Mai multe informații puteți obține de pe pagina de pe Facebook a evenimentului AICI.

CursDeGuvernare.ro este partener media al evenimentului ”Tinerii în Arenă”.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: