joi

25 aprilie, 2024

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

26 august, 2020

Ghișeul.ro a înregistrat marți cel de-al 700.000-lea utilizator, o persoană fizică din Timișoara, care și-a achitat taxele locale prin intermediul platformei.

Potrivit datelor deținute de Autoritatea pentru Digitalizarea României, administrator al Ghiseul.ro, peste 207.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro de la începutul anului.

Este cel mai mare număr de noi utilizatori de la lansarea acestui serviciu, în 2011.


Începând cu ianuarie 2020, prin intermediul platformei s-au făcut 679.587 plăți, în condițiile în care pe tot parcursul anului 2019 a fost realizat un total de 484.824 plăți. În perioada ianuarie – august 2020, numărul total al încasărilor a depășit 317 milioane de lei, dublu față de totalul încasărilor din anul 2019.

Peste 50 de noi tipuri de plăți au fost adăugate în august, ca urmare a interconectării cu Spațiul Privat Virtual administrat de ANAF și prin adăugarea posibilității de a achita noi servicii publice precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea.

(Citiți și: ”Ghiseul.ro și-a atins maximum de potențial și devine accesibil inclusiv companiilor private”)

În urma unor modificări legislative adoptate recent, pe portalul ghiseul.ro vor putea fi achitate și contravaloarea pașapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere.

Legislația actuală permite și înrolarea în portal- la cerere- a companiilor private care oferă servicii publice.


În comparație cu luna iunie a anului trecut, platforma a înregistra în iunie 2020, potrivit datelor ADR, o creștere de 1.358% a încasărilor și de 490% a numărului de plăți, numărul utilizatorilor ajungând la 687.421.

Autoritatea pentru Digitalizarea României încurajează cetățenii să utilizeze mijloacele online de plată, eliminând astfel riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19.

Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: