luni

23 mai, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Germania stimulează investiţiile în răspândirea internetului de mare viteză

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 februarie, 2015

internet broadbandGuvernul german a văzut în planul de investiţii Juncker – în valoare de 315 miliarde de euro – oportunitatea de a face noi investiţii în infrastructura digitală. Cu ajutorul a 24 de miliarde de euro, Berlinul speră să genereze investiţii private pentru extinderea în plan naţional a conexiunilor de internet de mare vitează. Proiectul este menţionat pe lista germană care speră să obţină finanţare prin fondul european de investiţii strategice.

Potrivit planurilor germane, guvernul îşi propune un proiect de 3,4 miliarde de euro pentru ca landul Renania de Nord-Westfalia să fie complet acoperit de reţelele broadband şi un alt proiect de 500 de milioane de euro alocat conectării la internet a zonelor subdezvoltare, rurale din regiunea de graniţă franco-germană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Însă cel mai costisitor proiect este unul de 20 de miliarde de euro, care îşi propune „expansiunea internetului de bandă largă”.


Văzând astfel de propuneri, au existat comentarii la nivel european potrivit cărora banii europeni vor stimula investiţii în ţări care şi le permit, iar visul lui Jean-Claude Juncker de a vedea o şcoală din Salonik complet digitalizată – celebrul exemplu dat pentru ilustrarea obiectivelor de investiţii digitale – ar putea rămâne doar atât: un vis.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: