joi

25 aprilie, 2024

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

18 mai, 2023

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a crescut  în primul trimestru, față de aceeași perioadă a anului trecut, atât ca serie brută (+18,7%), cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate (+25%), a anunțat joi INS.

Creșterea s-a datorat (în serie brută) evoluțiilor cifrei de afaceri la activități de spălare și curățare a textilelor și a produselor din blană (+64,1%), activităților HoReCa (+23%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19,5%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+19,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,3%).

Comparativ cu luna precedentă, în luna martie 2023, serviciile prestate populației, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 7,5%, datoritǎ creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+11,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,1%) şi la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,1%). Activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 0,1%.


Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2023, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,4% mai mare comparativ cu luna martie 2022, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+53,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+17,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+12,7%) și la activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+6,2%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scǎzut cu 1,9%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2023 a crescut cu 17,5%, comparativ cu luna martie 2022.

***


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: