fbpx
miercuri

27 octombrie, 2021

Aderare la Euro

Termenii și necunoscutele ecuației spre elita monetară europeană

Aproape 80% dintre polonezi nu susţin adoptarea monedei euro

22 octombrie, 2014

Mai mult de 76% dintre polonezi se opun adoptării monedei euro, o arată un sondaj făcut public marţi. Preşedintele Bronislaw Komorowski crede că Polonia ar trebui să decidă adoptarea monedei unice după alegerile din 2015, iar sondajul arată că există puţin apetit al populaţiei în acest sens.

Sondajul GfK, realizat la începutul lunii octombrie, arată că 38% dintre cei cehstionaţi sunt puternic împotriva adoptării euro, în timp ce alţi 38% înclină spre a nu trece la moneda unică.

Doar 3% dintre polonezi sunt total în favoarea euro, în timp ce 15% înclină spre asta.


Opoziţia faţă de moneda unică europeană se întâlneşte în toate grupurile sociale şi cu toate orientările politice, mai arată sondajul.

Trecerea la moneda unică va trebui făcută cu schimbarea constituţiei în Polonia, care stipulează că zlotul este moneda oficială.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul polonez, Ewa Kopacz a arătat, de altfel, la începutul acestei luni, că Polonia are un drum lung de parcurs până se va afla în poziai de a adopta euro. Are nevoie să îndeplinească toate criteriile tehnice, iar în acest moment economia poloneză se luptă cu declinul creşterii economice şi inflaţia şi trebuie să revenină stabilă.

 


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...