cursdeguvernare

luni

30 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

62,2 mil. lei – pagubele provocate de inundații infrastructurii rutiere din Galați

23 septembrie, 2024

Pagubele provocate de inundații infrastructurii rutiere din județul Galați se ridică la peste 62 de milioane de lei, conform bilanțului final realizat de Consiliul Județean. Este vorba de peste 77 de kilometri de drum judeţean, 83 de podeţe şi 44 de poduri, ce vor trebui refăcute., valoarea pagubelor fiind estimată la peste 62 de milioane de lei.

”S-au finalizat evaluările în teren pe drumurile judeţene afectate de inundaţii. Valoarea estimată a pagubelor se ridică la 62,2 milioane de lei”, a anunțat, luni, Consiliul Judeţean Galaţi.

Situația pe elemente de infrastructură:

  • 20 de drumuri judeţene, cu o lungime totală de 77,6 km
  • 83 de podeţe
  • 44 de poduri

“Avem evaluările gata, facem repede documentaţia tehnică, procedurile de achiziţie şi dăm drumul la treabă. E foarte mult de muncă. Cele mai mari probleme sunt pe DJ251G, între Vârlezi şi Valea Mărului, pe DJ251, între Slobozia Conachi şi Cudalbi, pe DJ253, între Viile şi Cudalbi, şi pe DJ242H, între Târgu Bujor şi Jorăşti”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, citat de News.ro

Urmează realizarea expertizelor şi a documentaţiei tehnice.

Aproape 7.000 de gospodării afectate în județul Galați

Ultimele date arată că în județul Galați au fost afectate de inundații aproape 7.000 de gospodării, dintre care 2.000 doar în Pechea, localitatea cel mai greu impactată.


În cele 28 de localităţi au mai fost provocate pe porțiuni de drumuri naţionale, drumuri judeţene şi comunale, la unele obiective culturale, firme, sedii de instituţii, unităţi de învăţământ, fântâni, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, teren arabil, culturi, solarii, sere, drumuri forestiere, drumuri judeţene, cale ferată şi construcţii hidrotehnice.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: