cursdeguvernare

duminică

15 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Un ministru israelian sugerează că înfometarea palestinienilor este „justificată și morală”; reacțiile comunității internaționale

8 august, 2024

Uniunea Europeană, Franța și Marea Britanie l-au condamnat miercuri pe ministrul israelian al Finanțelor, Bezalel Smotrich (foto), scrie Euractiv, pentru că a sugerat că ar fi „justificat și moral” să înfometeze cei două milioane de locuitori din Gaza pentru a elibera zeci de prizonieri ținuți în teritoriul palestinian.

„Nimeni în lume nu ne va permite să înfometăm două milioane de oameni, chiar dacă ar putea fi justificat și moral pentru a elibera ostaticii”, a declarat ministrul israelian al finanțelor, Bezalel Smotrich, la o conferință la începutul acestei săptămâni.

Smotrich este un politician de extremă dreapta, lider al Partidului Național Religios – Sionism Religios.


„Aducem ajutor umanitar pentru că nu avem de ales. Suntem într-o situație care necesită legitimitate internațională pentru a duce acest război”.

Indignare din partea comunității internaționale: „Este crimă de război”

Remarcele lui Smotrich au stârnit indignarea comunității internaționale, Uniunea Europeană declarând că înfometarea deliberată a civililor este o „crimă de război”. „Aceasta demonstrează, încă o dată, disprețul său pentru dreptul internațional și pentru principiile de bază ale umanității”, a menționat UE într-o declarație.

„Ne așteptăm ca guvernul israelian să se distanțeze fără echivoc de cuvintele ministrului Smotrich”, a declarat UE, care a solicitat acces pentru a acoperi nevoile umanitare ale locuitorilor din Gaza, în rândul cărora se află sute de mii de copii.

UE și-a reiterat apelul pentru o „încetare imediată a focului” pentru a asigura eliberarea tuturor ostaticilor și, de asemenea, pentru a spori distribuirea ajutoarelor în Fâșia Gaza.


Franța l-a criticat, de asemenea, pe Smotrich, exprimându-și „profunda consternare față de remarcele scandaloase”.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Creșterea salariului mediu brut pe economiei a fost alimentată de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: