30 aprilie, 2018

Arenele de tenis şi stadionul de fotbal din Parcul cu Platani ar putea trece de la Banca Naţională la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Proiectul, anunță Digi 24, aparţine senatorilor PSD şi are sprijinul vicepremierului Paul Stănescu, dar şi pe cel al Ministerului Sportului. Social-democrații susţin că, prin acest transfer, arenele vor reveni în circuitul sportiv, pentru că acum se află în paragină.

Inițiativa legislativă apare după ce, anul trecut, Ion Țiriac a relansat campania de ”reintroducere în circuitul sportiv a bazei BNR”, fostul tenismen anunțând inclusiv intenția de a da în judecată Banca Națională.


Ultima campanie a lui Ion Țiriac a fost sprijinită de Ilie Năstase și de Simona Halep, dar și de fostul președinte al Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir (PNL).

În procedură de urgență vor acum senatorii PSD să fie dezbătută iniţiativa privind complexul sportiv care acoperă aproape zece hectare în centrul Bucureştiului. Social-democraţii susţin că bazele au ajuns în paragină şi că trebuie o implicare a Ministerului Tineretului şi Sportului sau chiar a Primăriei Capitalei.

Radu Preda, senator PSD, declară: ”Ne dorim ca aceste arene să ajungă la Ministerul Tineretului, după investiţiile de rigoare să revină în circuitul sportiv. Până la urmă stau în momentul de faţă şi se părăginesc. Ele au rămas într-o altă epocă.”

Reprezentanţii BNR au precizat anul trecut că, în urma evaluării, arenele de tenis au o valoare de 35 de milioane de euro.


Radu Preda, senator PSD, este de acord ca Banca Naţională să fie despăgubită printr-un schimb de terenuri între Guvernul României şi Banca Naţională, de aşa manieră încât fără să fie implicate sume de bani.

”Arenele sportive să ajungă acolo unde ar fi trebuit să regăsească ele, în lumea sportului, iar Banca Naţională să-şi regleze situaţia juridică la nişte terenuri pe care deţine construcţii, dar, în momentul de faţă, nu are şi titlu de proprietate”, este oferta senatorului PSD.

Ministrul Tineretului şi Sportului sprijină proiectul legislativ. Ioana Bran afirmă: ”Noi trebuie să identificăm resursele financiare. În momentul în care vom avea arenele în administrare, vă daţi seama că interesul nostru, prioritatea noastră va fi de a recondiţiona toate bazele, de a putea să le dăm sportului, mai ales că se află şi într-o zonă foarte importantă a Bucureştiului. Important este ca aceste baze să ajungă înapoi, să ajungă în proprietatea statului român şi să fie destinate şi utilizate aşa cum erau folosite şi până acum pentru marii sportivi.”

Vicepremierul Paul Stănescu este un alt susținător al inițiativei: ”E un lucru bun pe care vrem să îl facem. Cred că Arenele BNR tot timpul au fost ale statului, răspunsul e simplu, au fost ale statului tot timpul. Arenele BNR trebuie să fie în folosul tuturor românilor, nu ale cuiva anume.”

În octombrie 2017, acuzată de Ion Țiriac că deține ilegal complexul sportiv, BNR a răspuns:

”Terenul din str. Dr. Staicovici nr. 42-48 este proprietatea BNR din anul 1946, fiind dobândit printr-un act de vânzare-cumpărare de la Societatea de Dare la Semn Bucureşti. Arena Centrală de tenis, împreună cu alte construcţii amenajate pe terenul BNR, a fost preluată în proprietate de către BNR, cu plată, în anul 1991, de la Ministerul Tineretului şi Sportului.”

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: