marți

28 martie, 2023

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 octombrie, 2020

Valoarea cererilor de finanţare pentru apelul de proiecte „Innotech Student” depăşeşte cu 3.400% alocarea iniţială, iar până în prezent au fost depuse 351 de solicitări în valoare de 685 de milioane de euro, potrivit datelor comunicate de Ministerul Fondurilor Europene (MFP).

Alocarea pentru acest apel finanțat prin Programul Operațional capital Umane (POCU) este de 20 milioane euro.

În funcție de valoarea granturilor de care vor beneficia, viitorii antreprenori vor asigura crearea a 2 până la 5 locuri de muncă. Valoarea maximă a ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită va fi direct proporțională cu numărul de locuri de muncă create, astfel:

  • Ajutor de minimis de cel mult 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis de 40.000 – 60.000 de euro – minim 3 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis de 60.000 – 80.000 de euro – minim 4 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis de 80.000 – 100.000 de euro – minim 5 locuri de muncă create.

Pot contracta ajutoare de minimis pentru înființarea de start-up-uri următoarele categorii de tineri:

  • Studenți (ISCED 5-7) – Pentru ca un student să fie eligibil trebuie să demonstreze la data intrării în operațiune (prima zi de curs de formare profesională în competențe antreprenoriale) că este înmatriculat cel puțin în anul 2 de studii de licență;
  • Doctoranzi în ciclul de studii universitare de doctorat;
  • Cursanți (ISCED 4, nivel de calificare 5, înmatriculați în colegiile organizate la nivelul instituțiilor de învățământ superior) – înmatriculați, la data intrării în operațiune, în cel puțin anul 2 de studii.

Planurile de afaceri finanțate vor fi selectate de administratorii de schemă de antreprenoriat, entitățile care au depus proiecte în cadrul apelului „Innotech Student” și anume: instituții de învățământ superior publice și private, acreditate; școli doctorale și graduale cu personalitate juridică, inclusiv parteneriate între acestea și sectorul privat/ centre de CDI; institute/centre de cercetare acreditate, inclusiv institute de cercetare ale Academiei Române; Academia Română; asociații profesionale; camere de comerț și industrie; instituții și organizații membre ale Pactelor Regionale și Parteneriatelor Locale pentru Ocupare și Incluziune Socială; furnizori de formare profesională continuă autorizați, publici și privați; organizații sindicale și patronate; membri ai Comitetelor Sectoriale și Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; ONG-uri; parteneriate între aceste entități.

Fiecare proiect finanțat în cadrul apelului va avea un grup țintă format din 300 tineri.

Potrivit calendarului apelului, lista proiectelor finanțate în cadrul apelului POCU și a administratorilor de schemă selectați va fi publicată de Ministerul Fondurilor Europene în martie 2021. Apoi, administratorii de schemă vor selecta tinerii care vor beneficia de pregătirea în domeniul antreprenoriatului.


Derularea programelor de sprijin pentru studenții ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare este estimată în perioada ianuarie 2022- martie 2022, iar implementarea planurilor de afaceri urmează să aibă loc în perioada aprilie 2022 – martie 2023.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: