cursdeguvernare

sâmbătă

5 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Israel anunță SUA că lansează ”o operațiune terestră limitată” în Liban

30 septembrie, 2024

Israelul a anunțat Statele Unite că plănuiește o operațiune terestră limitată în Liban care ar putea începe în scurt timp, a declarat un oficial american pentru The Washington Post.

Campania planificată de Israel s-ar concentra pe ”curățarea infrastructurii militante de-a lungul frontierei” pentru a elimina amenințarea la adresa comunităților israeliene de frontieră, a declarat oficialul, vorbind sub protecția anonimatului.

După operațiunile în satele libaneze de-a lungul frontierei – cunoscută sub numele de Linia albastră – se așteaptă ca trupele israeliene să se retragă în Israel. Statele Unite nu cred că intenția seamănă cu operațiunea de 34 de zile a Israelului în Liban în 2006, a susținut oficialul american, ci mai degrabă cu o versiune semnificativ redusă a acesteia și a ceea ce era planificat anterior.


Sursa a avertizat că oficialii americani sunt îngrijorați că ceea ce ar putea începe ca o incursiune limitată s-ar putea transforma într-o operațiune mai amplă pe termen lung. Aceste preocupări sunt discutate cu partea israeliană, a declarat oficialul american.

Luni, forțele speciale israeliene au efectuat raiduri limitate în Liban, potrivit unui israelian familiarizat cu operațiunea.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: