cursdeguvernare

sâmbătă

5 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Cargou american lovit de o rachetă în apropierea portului Aden

15 ianuarie, 2024

Un cargobot deținut de SUA a fost lovit de o rachetă în largul coastei de sud a Yemenului, anunță BBC. Comandantul navei ar fi anunțat că nava a fost „lovită de o rachetă” în apropierea orașului-port Aden.

Firma britanică de securitate maritimă Ambrey afirmă că nava lovită era o navă comercială deținută de SUA. Potrivit Ambrey, atacul „a vizat interese americane ca răspuns la loviturile militare americane asupra pozițiilor militare houthi din Yemen”.

Ambrey informează că un incendiu a izbucnit la bordul navei ce naviga sub pavilionul Insulelor Marshall, dar acesta rămâne în stare de navigabilitate și nu s-au înregistrat răniți.


Agenția Reuters a vorbit cu negociatorul șef Houthi, Mohammed Abdulsalam, care spune că poziția grupului cu privire la războiul din Gaza nu s-a schimbat în urma atacurilor SUA-Marea Britanie asupra Yemenului.

Anterior, Mohammed Abdulsalam a anunțat că rebelii își vor continua atacurile asupra navelor care se îndreaptă spre Israel. „Atacurile pentru prevenirea navelor israeliene sau a celor care se îndreaptă către porturile Palestinei ocupate vor continua”, spune Abdulsalam, în primul răspuns al grupului la atacurile din weekend.

El spune că solicitările grupului sunt pentru încetarea atacurilor israeliene asupra Gaza și pentru a permite ajutorului umanitar să ajungă în nordul și sudul Fâșiei.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: