trencadis_mobi

cursdeguvernare

marți

17 septembrie, 2024

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Ludovic Orban îi cere lui Florin Cîțu să pună rapid în funcțiune sistemul ANAF de control al caselor de marcat

16 decembrie, 2019

Autoritățile ar putea demara procedurile de achiziție a serverelor și softurilor ANAF pentru ca firmele care au achiziționat case de marcat cu jurnal electronic să se conecteze la ele, a anunțat luni premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

“Am discutat problema cu domnul ministru Cîțu. E un caz școală ăsta. Deci obligi firmele private să efectuze cheltuieli pentru a achiziționa case de marcat fără niciun fel de stimulent, ca să pui în funcțiune un sistem care te ajută pe tine ca stat să reduci evaziunea, să controlezi mai bine toate operațiunie, și tu nu achiziționezi serverele și toate softurile necesare”, a spus Ludovic Orban, potrivit HotNews.

Potrivit acestuia, situația este specifică pentru mentalitatea care a existat până acum.  “I-am solicitat noului ministru să finanțeze cât mai rapid procedurile de achiziție pentru punerea în funcțiune a sistemului. Cel mai probabbil în luna mai-iunie, dacă nu există contestații. La noi precis o să se inventeze niște contestații”, a mai afirmat premierul.


Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã anunța în luna aprilie 2017 că a finalizat specificațiile tehnice și structura fișierelor pe care casele de marcat urmeazã sã le trimitã cãtre ANAF în conformitate cu prevederi legale adoptate inițial încă din 1999 și care au norme metodologice de aplicare începând cu anul 2003.

Președintele de la acea dată al ANAF (aprilie 2017  – n. red.), Bogdan Stan, promitea că proiectul va fi implementat peste 2 ani, în primul rând din cauză că Fiscului îi lipsea la acel moment capacitatea necesară de procesare în timp real a unui important volum de date.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

cursdeguvernare

Opiniile prezentate pe acest site, precum și comentariile la articole cad în responsabilitatea exclusivă a autorilor.

©Copyright - SC Varianta Media SRL

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: