duminică

16 ianuarie, 2022

Întâlnire Putin – Lukașenko, vineri, la Soci. Nu se vor face declarații de presă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 mai, 2021

Președintele Rusiei Vladimir Putin și omologul său din Belarus Aleksandr Lukaşenko se vor întâlni vineri, în orașul Soci, din Rusia, la câteva zile de la izbucnirea scandalului internațional produs de deturnarea unui avion civil de către autoritățile din Belarus.

Într-o declarație de presă a purtătorului de cuvând al Kremlinului, Rusia susține că „nu vede motive” pentru a nu crede explicațiile invocate de Belarus privind deturnarea unui avion civil.

Liderul din Belarus a acuzat, miercuri, Occidentul că „folosește acest moment” ca diversiune pentru a purta „un război hibrid” împotriva lui. Lukașenko s-a justificat spunând că a acționat în concordanță cu normele și regulile internaționale dar că „oamenii răi” încearcă să se folosească de acest episod pentru a-l submina.


„Kremlinul nu vede motive pentru a nu crede declaraţiile liderilor belaruşi”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, o poziţie contrară celor transmise de statele UE şi de SUA, care acuză Minskul că a pus în scenă întreaga acţiune pentru a aresta un critic al regimului, pe jurnalistul Roman Protasevich.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Nu este prevăzută nicio declaraţie de presă”, a spus Peskov, potrivit Agerpres, care nu a precizat agenda discuţiilor.

Deturnarea cursei Ryanair de către autoritățile din Belarus pentru arestarea disidentului Roman Protasevici a produs un val de indignare în toată lumea occidentală și a dus la noi sancțiuni împotiva regimului Lukașenko, supranumit și ultimul dictator al Europei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr