marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 iulie, 2012

Referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, din 29 iulie, va dura cu 4 ore mai mult decât se stabilise inițial, pentru că este vară, a anunțat, miercuri, premierul Victor Ponta.

Singura modificare suplimentară pe care Guvernul o va susţine şi care a fost discutată şi cu partenerii noştri internaţionali este extinderea programului de vot de la 8,00-20,00 la 7,00-22,00, ţinând cont că este o zi de vară şi de decizia CCR care a spus că trebuie să asigurăm o prezenţă cât mai largă la vot”, a spus Ponta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În schimb, el a subliniat că referendumul va fi validat doar dacă la vot se vor prezenta cel puțin 50%+1 dintre românii cu drept de vot, condorm deciziei Curții Constituționale.


„Cvorumul de 50%+1, asta este prevederea legală în vigoare, în acest moment. Prin promulgarea legii de către preşedintele Antonescu, a fost obligaţia pe care eu ca prim-ministru mi-am asumat-o la Bruxelles, în urma discuţiilor cu domnul preşedinte Barroso.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: