joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 ianuarie, 2012

Uniunea Social Liberală a lansat, duminică, un formular online prin care populația este invitată să ”semneze” pentru demiterea șefului statului, pentru că ”Românii au ieşit în stradă să arate că nu mai vor să îl accepte ca preşedinte al ţării pe Traian Băsescu”.

”USL strange semnaturi pentru inlaturarea lui Traian Basescu! Primul pas – online, alaturi de cei care deja sustin ca Traian Basescu este principalul vinovat pentru starea Romaniei de azi. Inscrie-te pe aceasta lista, iar USL va tine cont de mesajul tau! Nu trebuie sa iti dai toate datele online, pentru ca nu este sigur, dar echipele noastre te vor contacta! O Romanie corecta, o Romanie de bun-simt incepe cu acest pas!”, îndeamnă USL, pe internet.

Într-un comunicat de presă, USL susține că strângerea ”semnăturilor” prin formularul online este primul pas al unei campanii privind demiterea președintelui Traian Băsescu.


”Acesta este primul pas al campaniei, urmând ca el să fie continuat de organizaţii în fiecare localitate din ţară. Românii au ieşit în stradă să arate că nu mai vor să îl accepte ca preşedinte al ţării pe Traian Băsescu. USL vrea o Românie corectă, o Românie a bunului-simţ, iar primul pas este înlăturarea preşedintelui. În prezent, majoritatea parlamentară nu mai reflectă voinţa majorităţii românilor, aşa că aceasta acţiune este singura cale prin care putem pune presiune democratică pe actuala conducere a ţării. Ieşirea din criză se va putea face doar prin schimbarea lui Traian Băsescu şi prin alegeri anticipate parlamentare”, se arată în comunicatul USL.

Potrivit procedurilor legale, președintele poate fi suspendat din funcție, pentru o lună, cu votul majorității parlamentarilor, în cazul în care se constată o abatere de la Constituție săvârșită de șeful statului.

Apoi, se organizează un referendum național pentru demiterea președintelui.

La circa o oră și jumătate de la lansarea formularului, contorul afișat pe site indica peste 5.000 de persoane care ar fi completat formularele.


Duminică, în Piața Universității din București, circa 1.300 de manifestanți s-au adunat pentru a protesta față de președintele Traian Băsescu și Guvern, iar în jurul orei 19.00, grupuri recalcitrante de câteva zeci de tineri au declanșat violențe puternice, în urma cărora au fost răniți cel puțin 3 jandarmi, potrivit unor ddate neoficiale.

Tinerii recalcitranți, cu fețele acoperite cu fulare și glugi, au aruncat cu bucăți de asfalt, pietre cubice și sticle incendiare către jandarmi și jurnaliști.

Hainele a cel puțin 2 cameramani TV au luat foc, flăcările fiind stinse imediat de forțele de ordine.

La intervenția jandarmilor, grupurile violente au părăsit zonta Teatrului Național, unde avea loc protestul pașnic inițial, și s-au deplasat pe Bulevardul IC Brătianu, spre zona Lipscani.

În acest timp, manifestanții pașnici de la Teatrul național și-au continuat protestul.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

3 răspunsuri

  1. nici nu stim care ar fi mai de incredere!nu o fi ingerul nostru pazitor base,dar nici ponta ,antonescu si voiculescu nu ne deschid portile raiului!nu stiu catre cine sa -mi canalizez increderea!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

3 răspunsuri

  1. nici nu stim care ar fi mai de incredere!nu o fi ingerul nostru pazitor base,dar nici ponta ,antonescu si voiculescu nu ne deschid portile raiului!nu stiu catre cine sa -mi canalizez increderea!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: