vineri

28 ianuarie, 2022

Ursula von der Leyen recunoaște greșelile din strategia de vaccinare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 februarie, 2021

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut miercuri că  Uniunea a făcut greşeli în strategia de vaccinare împotriva Covis-19, greșeli ce au dus la întârzierea campaniilor naționale de imunizare.

„Am întârziat prea mult cu aprobările”, a spus şefa executivului comunitar în Parlamentul European, cu ocazia unei dezbateri privind strategia de vaccinare a UE.

„Şi poate că am fost prea siguri că ceea ce am comandat va veni cu adevărat la timp”, a adăugat ea, citată de Reuters, agenție preluată de Agerpres.


„Am subestimat dificultatea legată de producţia în masă. Într-un fel, ştiinţa a surclasat industria”, a spus Von der Leyen.

Cu toate acestea, şefa Comisiei Europene a apărat decizia de a opta pentru o autorizare condiţionată de punere pe piaţă, şi nu pentru pentru o aprobare de urgenţă a vaccinurilor în UE.

„Nu poate exista niciun compromis atunci când e vorba de injectarea unei substanţe active biologic unei persoane sănătoase”, a spus ea.

Cele trei-patru săptămâni suplimentare necesare pentru acest proces au fost o investiţie esenţială în a insufla încredere publică, potrivit şefei executivului european, chiar dacă acest lucru a încetinit acum campania de vaccinare în UE.


În total, executivul comunitar a rezervat peste două miliarde de doze, ceea ce depășește nevoile Uniunii, care are 450 de miliaone de cetățeni, inclusiv copii.

UE a dorit să acopere o plajă cât mai largă din ofertă, pentru că nimeni nu știa care dintre vaccinurile-candidat vor fi eficiente și sigure, astfel încât să primească autorizare de intrare pe piață.

Von der Leyen a mai precizat că au fost livrate 26 de milioane de doze de vaccin şi că, până la sfârşitul verii, ar trebui ca 70% din populaţia adultă a UE să fie vaccinată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comparativ cu alte state, UE a început mult mai târziu vaccinarea. Marea Britanie a demarat imunizarea împotriva noului coronavirus pe 8 decembrie, fiind prima ţară care a folosit vaccinul produs de BioNTech/Pfizer. În SUA, campania a fost lansată pe 14 decembrie, iar UE a făcut primele vaccinări pe 27 decembrie (trei săptămâni după startul Marii Britanii), cu un număr de doze redus, simbolic, așa cum l-au catalogat oficialii.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr