luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 iunie, 2020

Compania de automatizări software UiPath se află în discuții pentru a obține o nouă rundă de investiții, care i-ar ridica valoarea la 10 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Runda de capitalizare de anul trecut s-a soldat cu investiții în companie de 568 milioane de dolari, cu care Uipath a ajuns la  o valoare de 7 miliarde de dolari.

Fondată în anul 2005 sub numele de DeskOver la București, de Daniel Dines și Marius Tîrcă, şi devenită UiPath în 2015, compania a devenit primul start –up înfiinţat în România care a obţinut statutul de „unicorn”, prin atingerea pragului de valoare de un miliarde de dolari.


UiPath, acum cu sediul în New York, este specializată în tehnologia de automatizare robotică şi se află în plină expansiune,pe măsură ce companiile caută să folosească această tehnologie pentru a reduce costurile în contextul efectelor crizei coronavirus.

Daniel Dines declara în martie că clienții companiei din retail, sănătate și finanțe îi utilizează serviciile pentru a administra „răsturnarea dramatică de cerere” cauzată de pandemie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Printre clienții UiPath se numără U.S Navy, CIA dar și McDonald’s Corp. și corporația de asigurări Swiss Re.

A atras investiții, printre alții, de la Sequoia, CapitalG (divizia de investiţii a Alphabet Inc. – Google) şi Sands Capital.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: