UiPath țintește la capitalizare de 10 miliarde de dolari - CursDeGuvernare.ro
vineri

22 octombrie, 2021

UiPath țintește la capitalizare de 10 miliarde de dolari

18 iunie, 2020

Compania de automatizări software UiPath se află în discuții pentru a obține o nouă rundă de investiții, care i-ar ridica valoarea la 10 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Runda de capitalizare de anul trecut s-a soldat cu investiții în companie de 568 milioane de dolari, cu care Uipath a ajuns la  o valoare de 7 miliarde de dolari.

Fondată în anul 2005 sub numele de DeskOver la București, de Daniel Dines și Marius Tîrcă, şi devenită UiPath în 2015, compania a devenit primul start –up înfiinţat în România care a obţinut statutul de „unicorn”, prin atingerea pragului de valoare de un miliarde de dolari.


UiPath, acum cu sediul în New York, este specializată în tehnologia de automatizare robotică şi se află în plină expansiune,pe măsură ce companiile caută să folosească această tehnologie pentru a reduce costurile în contextul efectelor crizei coronavirus.

Daniel Dines declara în martie că clienții companiei din retail, sănătate și finanțe îi utilizează serviciile pentru a administra „răsturnarea dramatică de cerere” cauzată de pandemie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Printre clienții UiPath se numără U.S Navy, CIA dar și McDonald’s Corp. și corporația de asigurări Swiss Re.

A atras investiții, printre alții, de la Sequoia, CapitalG (divizia de investiţii a Alphabet Inc. – Google) şi Sands Capital.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr