joi

18 iulie, 2024

4 iulie, 2024

Lufthansa a obţinut miercuri aprobarea antitrust a UE pentru achiziționarea 41% din operatorul aerian italian ITA Airways, pentru 325 de milioane de euro, după ce a cedat rute şi sloturi, relatează Reuters, agenție preluată de News.ro.

Acţiunile Lufthansa au crescut cu 3,27% după anunţ, iar acţiunile IAG au crescut cu 4,6%, anticipând că aprobarea a mărit probabilitatea aprobării preluării Air Europa.

Acordul va mări prezenţa Lufthansa pe piaţa profitabilă din sudul Europei şi este una dintre cele trei tranzacţii sectoriale importante din Europa, ilustrând eforturile companiilor sale aeriene de a se dezvolta pentru a compensa costurile de operare în creştere.


CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat într-o conferinţă de presă la Roma că hub-ul aeroportului Fiumicino al ITA a oferit grupului un acces mai bun în Africa şi America Latină şi că are mult spaţiu de creştere.

Lufthansa şi ITA au convenit să cedeze rutele italiene pe distanţe scurte unuia sau unor doi rivali, a declarat Comisia Europeană.

Acordul crește încrederea că UE va aproba și alte achiziții și fuziuni

IAG a spus că este bucuroasă că Comisia a recunoscut beneficiile consolidării companiilor aeriene.

”Controlul de reglementare rămâne ridicat, dar acordul a crescut probabil încrederea că fuziunile şi achiziţiile companiilor aeriene pot obţine aprobarea, sub rezerva unor remedii negociate cu autorităţile pentru concurenţă”, a declarat Ruairi Cullinane, analist la RBC.


Compania aeriană germană a declarat că este în discuţii cu Easyjet şi cu transportatorul spaniol low-cost Volotea.

Grupul combinat va încheia, de asemenea, acorduri de interlining sau schimburi de sloturi pentru rute pe distanţe lungi, pentru a creşte frecvenţele şi a îmbunătăţi conexiunile pentru zboruri cu escală unică.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: