marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, într-o apariţie televizată de la Cotroceni, că nu a făcut niciodată vreo intervenţie în justiţie şi că nu va face nici pentru protejarea fratele său, precizând că „între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele” alege consolidarea justiţiei.

Vă prezentăm declaraţia şefului statului:

 • „Niciodată nu am avut cu fratele meu Mircea vreo discuţie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care cel din urmă le avea.
 • Există suspiciunea intervenției mele în derularea acestor procese. De acea fac un apel la orice polițist, procuror și orice judceător care a fost implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu, dacă a existat orice intervenție a mea, să o facă publică.
 • Proba că nu a existat vreo astfel de intervenție este chiar condamnarea. Din câte știu, domnul Anghel a fost condamnat la ani grei de închisoare (9 ani de închisoare – n. red.). Asta arată că n-a existat o intervenţie, iar dacă ea a putut exista, eu fac apel la poliţişti, procurori, judecători, în cazul în care vreunul a primit vreo intervenție din partea mea, prin intermediar, să o spună public.
 • Eu cunosc varianta fratelui meu, încă de anul trecut, atunci când mi-a spus că este șantajat și i-am recomandat să se prezinte la parchet şi să declare totul.
 • Nu sunt dispus să cred decât în varianta justiţiei, nu în cea a fratelui meu. Nu pentru că nu cred în fratele meu, ci pentru că într-o societate democratică adevărul este cel al justiţiei
 • Fratele meu s-a implicat într-o zonă cu oameni cu care nu ar fi trebuit să se implice.
 • În 10 ani nu am făcut nicio intervenţie, pentru nimeni, nicio intervenţie în justiţie.
 • Dacă au existat încercări de a mă convinge să fac asta, am declarat public.
 • În faţa justiţiei, indiferent cum ne cheamă, toţi suntem egali. Iar faptul că eşti fratele preşedintelui nu te scuteşte de răspundere
 • Varainta în care voi crede va fi cea a justiţiei. Sunt de părere că justiţia va scoate la iveală adevărul.
 • Vă asigur că nu voi face niciun fel de intervenţie, la nicio instituţie a statului, pentru a-l proteja pe fratele meu. Este major şi, dacă a săvârşit ceva ilegal, va trebui să răspundă, ca orice cetăţean, în faţa legii.
 • Închei asigurându-vă că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele aleg consolidarea justiţiei”.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial spun că i-ar fi dat bani lui Mircea Băsescu, pentru a obţine eliberarea de către instanţă a lui Bercea Mondial, condamnat pentru tentativă de omor.


Antena 3 a făcut publice, miercuri seară, înregistrări audio-video din care rezultă că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: