marți

16 aprilie, 2024

4 decembrie, 2019

Operatorii de telefonie mobilă care activează pe piaţa din România vor percepe, începând cu 1 ianuarie 2020, un tarif maxim de terminare a apelurilor la puncte mobile cu 10% mai mic decât în prezent, adică de 0,76 eurocenţi/minut.

Tariful stabilit de ANCOM se va aplica pentru apelurile naţionale, pentru apelurile iniţiate din Spaţiul Economic European (SEE), dar şi pentru apelurile iniţiate din afara SEE, dacă acordurile internaţionale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.


Măsura a primit avizul Comisiei Europene, după ce a fost discutată cu industria din România.

”În data de 15 noiembrie 2019 Comisia Europeană a comunicat ANCOM că nu are observaţii faţă de măsura propusă”, precizează un comunicat al Autorității Naționale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Noul tarif este tranzitorie, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile unic la nivel european,măsură preconizată a fi stabilită până la finalul anului 2020.

Noul tarif va fi perceput de către toţi operatorii de telefonie mobilă desemnaţi cu putere semnificativă pe  piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile reţele publice de telefonie: Lycamobile, Orange România, Vodafone Romania, RCS&RDS şi Telekom Romanian Mobile Communications.


”Tariful de 0,76 eurocenţi/minut a fost calculat ca medie a tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile stabilite în statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unui model de cost LRIC pur. Conform prevederilor Directivei UE 2018/1972, intrate în vigoare la data de 20 decembrie 2018, până cel târziu la 31 decembrie 2020 se vor aplica tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile unice la nivelul Uniunii Europene”, precizează ANCOM.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: