Secretarul se stat al SUA: China acţionează "mai represiv", "mai agresiv" - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Secretarul se stat al SUA: China acţionează „mai represiv”, „mai agresiv”

3 mai, 2021

China sfidează ordinea mondială acţionând „mai represiv” şi „mai agresiv”, spune secretarul de stat american, Antony Blinken, într-un interviu pentru canalul CBS.

„Ceea ce am văzut în ultimii ani este că China acţionează mai represiv acasă şi mai agresiv în străinătate. Este un fapt”, a spus Blinken, relatează AFP, citată de Agerpres.

China este „singura ţară din lume având capacitatea militară, economică, diplomatică de a submina sau contesta ordinea bazată pe regulile care ne sunt atât de dragi şi suntem hotărâţi să o apărăm”, a continuat şeful diplomaţiei de la Washington.


„Vreau să fiu foarte clar. Scopul nostru nu este să oprim China, să o frânăm, să o limităm. El este de a menţine această ordine bazată pe reguli pe care China o sfidează”, a adăugat el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Declarațiile vin după ce preşedintele american, Joe Biden, a dat asigurări miercuri, în primul său discurs în faţa Congresului, că „nu va căuta conflictul cu China”, dar va fi „pregătit să apere interesele americane în toate domeniile”.

Tensiunile dintre cele două puteri au fost recurente în ultimii ani. Forţele armate chineze şi americane rivalizează pentru influenţă în Asia-Pacific, în special în Marea Chinei de Sud şi în vecinătatea Taiwanului. Antony Blinken a insistat, de asemenea, în martie, asupra „genocidului comis împotriva uigurilor majoritar musulmani” în regiunea chineză Xinjiang.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr