joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 august, 2019

Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii a aprobat, miercuri, cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitând astfel producerea Brexit fără niciun acord.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeta a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord.

„Regina a aprobat ordinul de suspendare a Parlamentului începând nu mai devreme de luni, 9 septembrie, şi nu mai târziu de joi, 12 septembrie 2019, până pe 14 octombrie 2019 (…)”, se arată într-un comunicat oficial.


Boris Johnson a anunțat că Marea Britanie se va retrage din UE la 31 octombrie în orice condiții. Parlamentul Britanic a respins de trei ori acordul semnat de Theresa May cu UE, în special din cauza clauzei privind frontiera irlandeză impusă de Bruxelles.

Premierul britanic a anunțat UE că ieșirea în baza acordului Brexit se poate face numai în condițiile în care Uniunea renunță la prevederile care impun Marii Britanii să păstreze liberă granița cu Republica Irlanda.

UE a răspuns inițial că nu negociază acest detaliu din acord, apoi Germania și Franța au anunțat că așteaptă din partea Marii Britanii soluții alternative care, dacă apar foarte rapid, ar putea fi negociate între Londra și Bruxelles.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: