joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2019

Parchetul Judecătoriei Caracal va cereceta modul în care a reacționat agentul de la Poliția Olt care a preluat apelul Alexandrei Măceșanu la 112, a anunțat luni Ministerul de Interne, la prezentarea Raportului elaborat de Corpul de control cu privire la modul în care au reacționat polițiștii în cazul de din Olt.

Agentul de poliție carea a discutat cu Alexandra, atunci când aceasta a sunat la 112 și a reclamat disperată că a fost violată și este sechestrată, ar fi dat dovadă de o „atitudine refractară” față de tânără, potrivit unor surse Mediafax.


El nu s-a implicat în niciun fel, nu i-a pus Alexandrei mai multe întrebări pentru a fi identificat mai ușor locul în care aceasta este sechestrată, și nici nu i-a oferit sfaturi privind comportamentul pe care trebuie să-l aibă până la sosirea echipajelor de poliție, arată aceleași surse.

„Cu ocazia audierii inregistrarii discutiei telefonice intre operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Sef Principal Florescu Vasilica Viorel si victima, s-a constatat ca politistul a avut o atitudine refractara fata de aceasta fara a da dovada de solicitudine si neimplicandu-se in obtinerea de date care sa conduca la identificarea locatiei”, se arată în raportul MAI.

Tot el este și cel care i-a cerut operatoarei de la 112 să apeleze înapoi, de nouă ori, numărul de la care a sunat Alexandra, deși a treia și utlima discuție cu aceasta s-a încheiat atunci când ea a spus: „Vine, vine!”, referindu-se la suspectul Gheorghe Dincă.

„A fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune cu privire la situaţia de fapt reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112”, se arată în informarea Ministerului de Interne.

De asemenea, Corpul de control al ministrului de Interne a propus cercetarea prealabilă a opt polițiști (cinci ofițeri și trei agenți) care au intervenit în cazul fetei de 15 ani ucise la Caracal.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministerul de Interne spune că verificările au scos la iveală mai multe nereguli, „inclusiv pe linia exercitării actului managerial la nivelul conducerii IPJ Olt, care denotă o lipsă de implicare din partea factorilor de conducere ai inspectoratului în coordonarea efectivelor din subordine”.

Ministrul afacerilor interne a înaintat raportul Guvernului și Președintelui României, urmând ca după analizarea în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, acesta să fie făcut public.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: