miercuri

30 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 decembrie, 2020

PSD vrea să facă Guvernul și anunță că este gata să conducă România, și aduce ca argument „profesioniștii” și „programul de guvernare solid”.

”Președintele trebuie să asculte voința românilor”, spune partidul condus de Marcel Ciolacu.

Problema PSD este că, chiar și după redistribuire, nu va avea cu cine să formeze o majoritate parlamentară care să voteze un guvern, în condițiile în care în viitorul parlament vor intra doar 5 formațiuni politice (PSD, PNL, USR-Plus, AUR, UDMR). Prezența PMP în Parlament este încă incertă.


Datele finale ale alegerilor generale de duminică sunt așteptate miercuri.

Pledoarie pe Facebook

„Românii au decis că PSD rămâne principala lor speranță pentru a scoate România din criza sanitară și cea economică în care au dus-o Orban și PNL! Azi, PSD este gata să se pună în slujba țării cu o echipă de profesioniști și un program de guvernare solid! Suntem gata să conducem România cu energie, profesionalism și competență pentru a readuce țara pe drumul cel bun”, transmit pe Facebook social-democrații.

PSD acuză că alegerile „au fost îngreunate de gestionarea necorespunzătoare” a pandemiei de guvernul Orban.

„Deciziile liberalilor au generat un haos inutil care a inhibat participarea populației la acest scrutin atât de important. În ciuda acestor obstacole, am îndemnat oamenii să țină cont că votul le va determina viitorul, într-un moment critic din istoria națiunii noastre. Și milioane de români au răspuns prin #vot! Românii au spus clar că doresc preluarea controlului asupra pandemiei și înlăturarea unei guvernări incompetente care ne-a pus în pericol sistemul sanitar și viețile tuturor. De aceea, aceste alegeri pot fi considerate un referendum! Președintele României trebuie să înțeleagă mesajul votului și să asculte voința românilor! Altfel, mandatul lui și al oricărei formule guvernamentale formată de Orban și partidele de dreapta va fi lipsit de legitimitate”, se mai arată în postarea PSD.


După numărarea a peste 60% din voturi, PSD se clasează pe locul întâi în preferințele românilor, obținând 29,8%. PNL  are 24,6 %, USR-PLUS- 15,44%, AUR, 8,65 % și UDMR 7,5%. PMP și ProRomânia nu trec pragul electoral de 5%.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: