joi

18 iulie, 2024

9 iulie, 2024

vlad voiculescu fost ministru al sanatatii

Tribunalul București a decis, marți, că Partidul Social Democrat trebuie să îi plătească lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, despăgubiri în valoare de 25.000 euro cu titlu de daune morale.

Procesul a fost intentat „ca urmare a afirmațiilor mincinoase și defăimătoare lansate de partidul condus de Marcel Ciolacu pe tema achiziției de vaccinuri”, arată într-un comunicat al USR.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.


„Pentru minciunile oribile la adresa mea – cele cu ‘miliardul furat din vaccinuri’ – PSD este obligat de instanţă să îmi plătească despăgubiri în valoare de 25.000 de euro cu titlul de daune morale. Mai mult, instanţa obligă pârâtul să retragă postările mizerabile de pe Facebook şi să publice, pe propria cheltuială, dispozitivul prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD şi pe reţelele se socializare Facebook şi Telegram”, a transmis Vlad Voiculescu, într-un mesaj pe Facebook.

Ce a decis Tribunalul București, potrivit portalului instanțelor de judecată:

  • Admite, în parte, cererea de chemare în judecată. Obliga pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri în valoare de 25.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu daune morale. Obligă pârâtul să retragă postarea din 23.11.2024 de pe contul său deschis pe reţeaua de socializare Facebook.

  • Obligă pârâtul la publicarea, pe propria cheltuială a acestuia, a dispozitivului prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD şi pe reţelele se socializare Facebook şi Telegram.

  • Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantului de obligarea a pârâtului să înceteze pe viitor orice pretinse afirmaţii defăimătoare la adresa reclamantului.

  • Obligă pârâtul sa achite reclamantului suma de 100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa de timbru şi ia act că reclamantul şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuielile de judecată reprezentând onorariul de avocat, pe cale separată.

Tribunalul București este prima instanță sesizată în acest caz, iar PSD poate face apel în 30 de zile.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: