vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2019

Aproximativ 2.000 de persoane au participat sâmbătă seară la un protest în Piaţa Victoriei organizat sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”. Printre ei se află foarte mulți tineri, foarte multe familii cu copii mici, cu flori, candele și steaguri, care scandează „Păcat/ Păcat/ De sângele vărsat!” și cer demisia Guvernului.

Manifestații asemănătoare au mai avut loc și în alte orașe, precum Timișoara.


În fața clădirii Guvernului a fost format un altar ce are în centru fotografia Alexandrei Mâceșanu, adolescenta de 15 ani care nu a fost salvată, deși a sunat de trei ori la numărul de urgență 112, de pe telefonul mobil al bărbatului care o sechestrase, Gheorghe dincă, 65 de ani.

Participanții la miting au purtat pancarte cu mesaje pe care care este „Jos penalii”, „Jos Guvernul mafiot”, „România este ucisă”, „Sângele lor e pe mâinile voastre”, „Corupţia ucide”, „Nu scăpați, Nu scăpați” și „Uniți/Putem/Să-nvingem un sistem”, „Pui de hoți/ Și de mafioți”.

De asemenea, se cere demisia Guvernului Viorica Dăncilă.

Din Piața Victoriei, manifestanții au plecat spre sediul Ministerului de Interne, unde există deja un altar dedicat Alexandrei, format vineri seara, când a avut loc prima demonstrație generată de cazul tragic de la Caracal, unde se bănuiește că un criminal în serie ar fi ucis mai multe tinere, fără ca polițiștii să bănuiască o clipă cu ce fel de caz se confruntă.

În fața Ministerului de Interne, protestatarii au scandat: „Ucigașii de copii”, „Alexandra”, „Demisia” și „Nu scăpați!”

La Caracal, unde suspectul a fost arestat preventiv și a fost dusă la casa sa pentru continuarea cercetărilor la fața locului, sute de localnici așteaptă în fața porților, scandând la rândul lor lozinci antiguvernamentale și huiduind autoritățile.

Vineri seara, locuitorii revoltați au aruncat cu pietre și sticle în jandarmii aduși în număr mare pentru a opri o eventuală încercare a celor care doreau să ajungă al suspect și să-l pedepsească singuri.

Sociologul Marius Pieleanu: Situația se poate transforma într-o revoltă, lucrurile pot deveni necontrolabile

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sociologul Marius Pieleanu, un apropiat al PSD și care a realizat sondajele potrivit cărora Viroca Dăncilăar putea câștiga alegerile prezidențiale, avertizează că situația de la Caracal riscă să se transforme într-o situație de revoltă populară, după modelul protestelor din 10 august.

„Dacă nu este gestionată bine, mai ales că, în mod natural,celelalte partide aflate în opoziție ar putea să exploateze politic această situație, ea se poate transforma într-o revoltă, mai mult sau mai puțin spontană, similară cu cea din vara anului trecut. O spun cu subiect și predicat. Repet: dacă Guvernul nu gestionează cu intransigență și toleranță zero o astfel de situație și nu demite de la A la Z pe toți, chiar și reprezentanții PSD-ului în zona aceasta, atunci lucrurile pot deveni necontrolabile și nu cred că e cazul, mai ales că mai sunt câteva luni până la alegerile prezidențiale”, a declart sociologul Marius Pieleanu, la Digi24.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: