marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 noiembrie, 2014

Preţul petrolului a ajuns la minimul ultimilor 4 ani, după ce cartelul producătorilor de petrol, OPEC, a decis să menţină producţia la nivelul actual.

Cotaţia Brent a ţiţeiului a scăzut vineri, după anunţul OPEC, la 71,12 dolari pe baril, la începutl zilei de tranzacţionare, după care preţul s-a stabilizat la 73 de dolari.

Joi, în ziua reuniunii ţărilor producătoare de petrol, preţul a scăzut pe bursa londoneză cu 5 dolari. OPEC a decis să menţină producţia 30 de milioane de barili pe zi, nivelul convenit în decembrie 2011.


În SUA, preţul ţiţeiului a scăzut la 67,75 de dolari, cel mai mic nivel din mai 2010.

Din iunie şi până acum, cotaţia Brent a scăzut cu o treime, din cauza cererii globale firave şi a cresterii producţiei în SUA.

Scăderea preţului petrolului a afectat cotaţiile acţiunilor giganţilor BP, Shell şi Total, care au scăzut cu peste 3%. În schimb, preţul acţiunilor companiilor aeriene a crescut, pe premisa că acestea vor avea costuri cu combustibilii mai mici.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: