sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2016

iohannis_1-465x390În pregătirea summitului informal de la Bratislava, unde se va discuta în format UE 27 (fără Marea Britanie) viitorul UE, preşedintele Klaus Iohannis va avea vineri, la Berlin, o întâlnire cu Angela Merkel. La întrevederea respectivă vor mai participa premierul Belgiei – Charles Michel, şi premierul Luxemburgului, -Xavier Bettel.

Formatul întâlnirii de vineri nu este nou – în cadrul consultărilor pentru pregătirea summitului de la Bratislava, cancelarul Germaniei a mai avut discuţii cu grupuri de lideri.

Marţi, preşedintele Iohannis a discutat la telefon, pe acelaşi subiect, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.


„În cursul convorbirii telefonice, Preşedintele României a prezentat viziunea ţării noastre cu privire la viitorul Uniunii Europene. A arătat că, acum mai mult ca niciodată, cele 27 de state membre ale Uniunii trebuie să rămână unite şi angajate să recâştige încrederea cetăţenilor europeni în proiectul european. Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că, pentru România, consolidarea pe mai departe a Uniunii Europene rămâne un obiectiv strategic”, se mai spune în comunicat.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: