luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iunie, 2020

Dessislava Taneva, ministrul bulgar al agriculturii, le-ar fi cerut cultivatorilor de legume și fructe să nu divulge neregulile observate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, reiese dintr-o înregistrare publicată de site-ul de investigații Bivol și citată de Euractiv.

”Propun să fim de acord cu faptul că nu există nicio fraudă, că totul este în regulă, altfel ne vor tăia finanțarea”, spune Dessislava Taneva, potrivit înregistrării.

Precizarea ar fi fost făcută pe 27 martie, la o întrebare adresată de Georgi Vassilev, președintele asociației ”Bulgarian paprika”, care a avertizat că 22 dintre membrii organizației pe care o reprezintă au observat faptul că au primit mai mulți bani de la Bruxelles decât ar fi trebuit.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe înregistrare, Vassilev precizează că programul finanțat din fonduri europene prezintă multe nereguli și îi solicită ministrului să dezvăluie modul în care au fost calculate subvențiile europene pentru beneficiari. Dessislava Taneva, în schimb, avertizează că Bulgaria nu își permite să raporteze nereguli deoarece acestea ar putea rezulta în oprirea plăților de la Bruxelles.

În urma publicării înregistrării, ministrul agriculturii a precizat că observațiile ei au fost scoase din context și că ar fi vorba despre un atac politic.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: