vineri

19 iulie, 2024

13 aprilie, 2021

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la mai multe sedii ale unor unităţi ale Jandarmeriei, într-un dosar ce vizează organizarea unui concurs de promovare în corpul ofiţerilor.

Jandarmeria a confirmat printr-un comunicat „efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităţilor” acestei instituții din cadrul MAI.

„Instituția noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofițerilor și va pune la dispoziția organelor abilitate toate datele și documentele solicitate”, arată comunicatul.


Jandarmeria a fost zguduită în ultimii ani de mai multe scandaluri, începând cu cel al reprimării manifestației ce a avut loc pe 10 august 2018, în fața Palatului Victoria.

(Citiți și: „Ei, a fost sau n-a fost? Dosarul 10 august a fost clasat – foști șefi ai Jandarmeriei scapă de răspundere penală”)

Mai recent, șefi ai acestei instituții au fost chemați la DNA  din cauza unor pontaje false din timpul primei părți a epidemiei. Dosarul a fost deschis de procurorii anticorupție în urma unei sesizări a Corpului de Control al Ministerului de Interne.

În luna iulie 2020 au fost făcute verificări la Jandarmeria Română, constatându-se că șeful acestei instituții, colonelul Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi – colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea – și-ar fi aprobat ilegal ore suplimentare de muncă.

Conform unor surse, șeful Jandarmeriei ar fi primit în plus 40.000 de lei, iar ceilalți doi colegi de dosar penal 20.000 de lei, fiecare.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: