duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 ianuarie, 2015

Pentagonul va solicita Congresului american 51 de miliarde de dolari pentru bugetul de război din anul fiscal care începe la 1 octombrie, o reducere cu 20% faţă de cele 64 de miliarde de dolari aprobate pentru acest an. Este cel mai mic buget de la aracurile din 11 septembrie încoace, scrie Bloomberg.

Fondul pentru operaţiunile contingentelor din străinătate, cum este numit oficial, va fi adaugat bugetului apărării în valoare de 534 de miliarde de dolari şi va fi prezentat Congresului de preşedintele Barack Obama, în 2 februarie.

Cel mai mare buget pentru operaţiunile militare din străinătate a fost în anul fiscal 2008, când Congresul a aprobat 187 de miliarde de dolari pentru finanţarea opraţiunilor din Irak. În noiembrie 2007, SUA aveau cel mai mare număr de militari acolo, 165.000, însă până la mijlocul anului 2008 numărul acestora a fost redus la 148.000.

SUA închid baze în Europa, dar numărul de militari rămâne acelaşi


SUA vor să închidă 15 baze militare din vremea războiului rece din Europa, în ciuda relaţiei existente tensionate cu Rusia, însă numărul militarilor americani pe continentul european va rămâne acelaşi, scrie EUobserver.

Cea mai mare bază care va fi închisă este cea din Mildenhall, Marea Britanie, iar 2000 de militari şi civili care lucrau acolo vor fi trimişi acasă. Însă alţi 1200 de oameni vor fi trimişi la baza aeriană din Lakenheath, unde vor fi două noi escadroane de avioane F35 din 2020.

Trupele americane din bazele din Regatul Unit de la Alconbury şi Molesworth vor fi mutate într-o facilitate în Croughton.

Germania va pierde 7 baze americane, de la Mainz Kastel, Barton Barracks, Weilimdorf, Baumholder, Wiesbaden, Pirmasens şi Illesheim/Sembach. Însă numărul trupelor americane de pe teritoriul german va creşte cu 500 de militari.


Alte schimbări implică mutarea trupelor de la Bruxelles la Sterrebeek în Belgia, renunţarea la garnizoana din Olanda, închiderea parţială a facilităţilor din Italia, Pisa Ammo şi Camp Darby, şi reducerea operaţiunilor din Portugalia, de la Lajes.

Pentagonul a anunţat o suplimentare cu 200 de militari a trupelor din italia şi o reducere a acestora cu 500 în Portugalia. Însă, în ciuda acestor schimbări, numprul militarilor americani din Europa – 64.000 – va rămâne aproape neschimbat.

Această restructurare va costa 1,4 miliarde de dolari, însă va duce la economii de 500 de milioane de dolari anual.

„Aceste transformări al infrastructurii vor ajuta la maximizarea capacităţilor noastre militare în Europa şi va ajuta la întărirea parteneriatului cu europenii, astfel încât să ne ajutăm cât mai bine aliaţii din NATO şi partenerii din regiune”, a explicat Chich Hagel, joi, infirmând că această decizie este un semn al renunţării la ajutarea aliaţilor din UE.

Adjunctul acestuia, Derek Chollet, a completat că prin deciziile luate se vor face economii care vor ajuta la o „prezenţă robustă” în Europa.

Deciziile vin însă într-o perioadă în care Rusia a devenit tot mai asertivă şi relaţiile dintre Moscova şi Occident sunt tot mai tensionate, în urma conflictului din Ucraina şi a anexării Crimeei.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: