marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 martie, 2019

Ingeborg Grassle, Claude Moraes și Judith Sargentini au fost desemnați joi să reprezinte Parlamentul European în negocierile cu Consiliului UE viitorul procuror-șef al Parchetului European (EPPO).

La discuțiile de joi, pentru alegerea acestei echipe, a participat și Marian-Jean Marinescu (PNL), în calitate de vicepreședinte PE, care a propus numele celor trei negociatori.

Negocierile din partea PPE pentru stabilirea echipei au fost purtate de europarlamentarul PNL, Marian Jean Marinescu, cel care a și propus formula adoptată de conferința președinților.


Cine sunt cei trei:

  • Judith Sargentini (grupul Verzilor), europarlamentara care a făcut raportul ce a dus la activarea articolului 7 împotriva Ungariei, din cauza derapajelor democratice ale guvernului condus de Viktor Orban.
  • Ingeborg Grassle (PPE) este președinta comisiei pentru control bugetar din Parlamentul European (CONT). Și ea este o susținătoare deschisă a Laurei Codruța Kovesi – la audierile din CONT, a lăudat-o pe fosta șefă a DNA.
  • Claude Moraes (S&D) este președintele comisiei pentru justiție și libertăți civile (LIBE) a Parlamentului European. Este britanic, așa încât nu mai poate aspira la un mandat în PE. Grupul soicaliștilor, din care face parte și el, a votat în comisii pentru candidatul francez.

”Sunt bucuros să anunț că propunerea mea a fost acceptată de Conferința președinților. Echipa de negociere cu Consiliul pentru poziția de procuror șef al Parchetului European va fi formată din trei persoane: Claude MORAES (S&D, Marea Britanie), președintele comisiei LIBE; Ingeborg GRÄSSLE (PPE, Germania), președinta comisiei CONT; Judith SARGENTINI (Verzi, Olanda), vicepreședinta comisiei LIBE”, a anunțat europarlamentarul Marian Jean Marinescu pe Facebook, la finalul conferinței președinților.

Reamintim că votul indicativ din Consiliul UE, din 20 februarie, când au votat ambasadorii la UE ai celor 22 de state membre ce au aplicat pentru EPPO, l-a indicat ca favorit pe procurorul francez Jean – Francois Bohnert (șeful Parchetului din orașul Reims), cu 50 de puncte, față de numai 29 acordate Laurei Codruța Kovesi.

Din partea Consiliului UE vor fi prezenţi la negocieri reprezentanţii Finlandei, Croaţiei şi Portugaliei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: