duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 septembrie, 2019

Parchetul General derulează cea mai amplă operațiune de control din istoria Ministerului Public. Sunt verificate, a anunțat procurorul general interimar, Bogdan Licu, toate dosarele, instrumentate la toate parchetele din țară, în ultimii 10 ani, care au ca obiect dispariția unor persoane sau infracțiunea de lipsire de libertate.

Declarația lui Bogdan Licu:

În momentul de faţă, în cadrul Ministerului Public se află în desfăşurare cel mai amplu control efectuat vreodată în istoria Ministerului Public. Am dispus ca la toate parchetele din ţară să fie verificate toate cauzele privind lipsirea de libertate înregistrate în ultimii 10 ani (…)


Sunt verificări în toate cauzele în care s-au înregistrat plângeri în urma unor dispariții de persoane, chiar dacă sunt în conexitate cu alte fapte, viol, omor (…)

Verificăm absolut toate soluţiile din ultimii 10 ani, atât sub aspectul legalităţii, cât şi sub aspectul temeiniciei soluţiilor dispuse.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Controlul a fost dispus la începutul lunii august și are ca termen de finalizare 1 octombrie și a fost demarat după numeroasele dezvăluiri din Cazul de la Caracal, unde Gheorghe Dincă este bănuit că a răpit, sechestrat și ucis mai multe tinere.

În timpul anchetei de la Caracal s-a descoperit că sesizările privind dispariția unor tinere au fost tratate cu indiferență și că polițiști locali erau implicați în traficul de persoane.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: