joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2020

Marian Jean Marinescu

Grupul PPE din Parlamentul European au solicitat Comisiei Europene să aibe în vedere unificarea la nivel european a normelor privind controalele de sănătate, încheierea de protocoale sanitare pentru călătorii și pentru turism, redeschiderea nediscriminatorie a frontierelor interne în Europa și măsuri specifice pentru a ajuta masiv industria turistică după pandemie.

Comisia Europeană a anunțat miercuri îndrumările privind reluarea în siguranță a călătoriilor și repornirea turismului european în 2020, care țin cont de solicitările PPE.

(Descărcați AICI pachetul de măsuri propus de Comisia Europeană)

Grupul a transmis luni comisiei propunerile în materie, propuneri conținute de o scrisoare transmisă comisarilor Thierry Breton (Piață Internă), Didier Reynders (Justiție și Protecția consumatorilor), Adina Vălean (Transporturi) și Stela Kyriakides (Sănătate) și semnată de 13 reprezentanți PPE.


„Întrucât restricțiile de circulație încep să fie ușurate în toată Europa, solicităm Comisiei Europene un plan de acțiune special pentru relansarea sectorul turistic, atât de crucial pentru economia europeană. Viitorul afacerilor din turism, hoteluri, transport aerian, agenții de turism, restaurante, de multe ori deținute de familii, depinde de sprijinul UE. Asigurarea unui sprijin financiar imediat și o strategie de ieșire coordonată nu vor ajuta numai regiunile turistice, ci vor reconstrui încrederea tuturor cetățenilor care ar dori să plece în vacanța de vară ”, a transmis Marian-Jean Marinescu (foto), purtător de cuvânt pe probleme de transporturi și turism al Grupului PPE din Parlamentul European.

„Avem nevoie de protocoale la nivel european pentru călătoriile aeriene, maritime și feroviare și avem nevoie de standarde sanitare comune pentru hoteluri, restaurante și muzee și pentru personalul acestora, pentru a ne asigura că infrastructura turistică locală este rezistentă la COVID. Trebuie să găsim echilibrul între a asigura siguranța călătoriilor, permițând cantitatea maximă de libertate, cu cel mai mic risc posibil de răspândire a virusului „, a precizat Marian Jean Marinescu.

Grupul PPE a avertizat, de asemenea, în legătură cu inutilitatea prelungirii restricțiilor de călătorie la frontierele interne. „Închiderea frontierelor a fost necesară la începutul epidemiei pentru a opri contagiunea transfrontalieră. Deoarece statele membre intră în strategii de ieșire, cu măsuri interne cuprinzătoare în vigoare, este necesar să se examineze dacă încă sunt necesare frontiere închise în zona Schengen. Există opțiuni care permit verificarea stării de sănătate și măsuri de control ale contagiunii fără a recurge la închiderea completă a frontierelor interne”, a transmis și Roberta Metsola, purtătorul de cuvânt pe probleme de libertății civile, justiție și afaceri interne din Grupul PPE.

 

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru a salva vara europeană”, au transmis la unison europarlamentarii PPE Marian-Jean Marinescu și Roberta Metsola înaintea prezentării, miercuri, a pachetului de măsuri de ajutor pentru industria turismului și de redeschidere a granițelor pentru călătorii în interiorul Europei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: